Германия обяви пакет от допълнителна военна помощ за Украйна, включващ

...
Германия обяви пакет от допълнителна военна помощ за Украйна, включващ
Коментари Харесай

Германия дава още танкове и друга бронирана техника на Украйна

Германия разгласи пакет от спомагателна военна помощ за Украйна, включващ 40 бронетранспортьора Marder, 25 танка Leopard 1 и две системи за изстрелване на отбранителни ракети Patriot, заяви " Вашингтон Таймс ". Освен това, Германия ще даде на Украйна 20 000 артилерийски муниции, 5000 димни муниции, разследващ пакет с дрон и безпилотна система Luna, както и пет бронирани евакуационни машини.

Германия, която към този момент е един от най-големите снабдители на военна помощ за Украйна, дефинира цената на последния пакет на близо 700 милиона евро.

Официални представители на Германия дадоха обещание забележителна   военна помощ на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, само че означиха, че не поддържат настояването на Украйна за крилати ракети с огромен обхват Taurus.

В същото време Литва и нейните съдружници усилиха сигурността за срещата на върха на НАТО, като разположиха към 12 000 бойци, военни кораби, системи за противовъздушна защита и артилерия. Във Вилнюс се събират съвсем 50 делегации от задгранични страни с общо 2400 представители , в това число 40 президенти или министър-председатели и до 150 други високопоставени политици.
 Rheinmetall отваря цех за танкове в Украйна
Rheinmetall отваря цех за танкове в Украйна

Медведев дава обещание Русия да отмъсти, като удари всяко оборудване, основано от Rheinmetall в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР