Германия обмисля отлагане на затварянето на останалите три ядрени централи

...
Германия обмисля отлагане на затварянето на останалите три ядрени централи
Коментари Харесай

Германия преосмисля позицията си за ядрените централи: Последните 3 съоръжения може да продължат работа

Германия обмисля отсрочване на затварянето на останалите три нуклеарни централи в страната, защото Русия продължава да понижава доставките на природен газ за най-голямата стопанска система в Европа, предава Business Insider.

" Министърът на стопанската система разпореди калкулации на най-лошия сюжет ", съобщи канцлерът на Германия Олаф Шолц.Той отговори и на въпрос дали могат да се запазят нуклеарните централи.

Това би било стъпка обратно за страната, тъй като Германия последователно се отхвърли от нуклеарната сила след нуклеарната злополука във Фукушима в Япония през март 2011 година Това е извънредно противоречив въпрос в Германия, където антиядреното придвижване датира от 70-те години на предишния век.

През предишния месец канцлерът Шолц, който е от Социалдемократическата партия, отхвърли предлагането за удължение на активността на атомните централи. На фона на невижданата енергийна рецесия обаче, даже Зелената партия, която се роди от антиядреното придвижване, смекчи позицията си по отношение на изключване на всички нуклеарни реактори тази година.

" Във всеки миг от тази рецесия би трябвало да реагираме съгласно настоящата обстановка и да разгледаме всички разновидности ", сподели водачът на Зелената партия Рикарда Ланг пред немската телевизия в неделя. " Трябва да предотвратим обедняването на популацията ", добави Ланг.

Германия разчита на природен газ от Русия, който съставлява 35% от вноса на гориво в страната. Индустриалната електроцентрала внася съвсем целия природен газ, който употребява, което съставлява към една четвърт от общия енергиен микс на страната съгласно министерството на стопанската система.

Основният снабдител на природен газ Русия обаче понижава доставките за Германия и освен, базирайки се на механически аргументи, дължащи се на широкообхватните наказания поради войната в Украйна. В сряда Русия понижи потоците на природен газ за Германия до едвам 20% от потенциала на основния газопровод " Северен поток 1 ". Свиването на доставките утрои цените на европейските фючърси за природен газ, което повиши сметките за ток.

Германската индустрия предизвестява за съществени стопански компликации, в случай че съветският газ бъде изцяло спрян. По-рано този месец представител на профсъюза в страната разяснява, че цели промишлености могат да се срутен при подобен сюжет, затривайки работните места.

" Компаниите чакат бизнесът да стане доста по-труден през идващите месеци. Те не са удовлетворени от настоящето си положение ", сподели Клеменс Фуест, президент на мозъчния концерн Ifo Institute. " Германия е на прага на криза. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР