Германия обмисля да предприеме мерки, с които да направи бизнеса

...
Германия обмисля да предприеме мерки, с които да направи бизнеса
Коментари Харесай

Германия иска да намали зависимостта си от Китай

Германия обмисля да предприеме ограничения, с които да направи бизнеса на най-голямата европейска стопанска система с Китай по-малко прелъстителен. Правителството се стреми да понижи зависимостта си от азиатската икономическа суперсила, написа Reuters, цитирайки двама специалисти.

Мерките ще дойдат от страна на Министерството на стопанската система на страната и могат да включват понижаване или даже унищожаване на гаранции за вложения и експорт за Китай и преустановяване на насърчаването на търговски панаири и образование на мениджъри там.

Заемите от държавната насърчителна банка KfW могат да бъдат пренасочени към планове в други азиатски страни, като Индонезия, в сходство с опитите за диверсификация на търговията и увеличение на бизнеса с демокрациите.

Обмисля се инспекция както на китайските вложения в Германия, по този начин и на немски вложения в Китай

Очаква се немското държавно управление да подаде тъжба до Световната комерсиална организация по отношение на това, което счита за " нечестни китайски търговски практики ", дружно с Групата на седемте богати демокрации (Г-7).

Припомняме, че още през май тази година Министерството на стопанската система на Герчания отхвърли гаранции на Volkswagen за нови вложения в Китай. Германските производители на коли са изключително мощно изложени на китайския пазар, като Volkswagen прави към половината от облагите си там. Германия и Европа също разчитат на Китай за избрани първични материали, като да вземем за пример редкоземните детайли.

През 2016 година Китай стана най-големият търговски сътрудник на Германия с размер на търговията от над 245 милиарда евро през 2021 година, което спомогна за растежа на най-голямата стопанска система в Европа, която е насочена към износа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР