Германия облекчава гражданите си - на фона на инфлацията и

...
Германия облекчава гражданите си - на фона на инфлацията и
Коментари Харесай

До 3000 евро премия, опростена сметка за газ и още. Как Германия облекчава гражданите.


Германия облекчава жителите си - на фона на инфлацията и високите енергийни цени. На семействата ще бъде опростена една месечна сметка за газ. А работещите имат право на награда до 3000 евро. Кой може да я получи?

Германия желае. Въпреки че през последните седмици се вижда сериозен спад в, а и цените към момента са високи. Затова федералното държавно управление реши да опрости декемврийската сметка за газ на семействата и по-малките предприятия. Проекторешението ще бъде гласувано на 2 ноември. Сумата от на потребителите през техните снабдители на газ. Наемателите ще получат парите с годишната си сметка за парно. 
Редакцията предлага
Спирачка в цената на газа

Тази еднократна помощ би трябвало да облекчи потребителите до момента в който влезе в действие така наречен спирачака на цената на газа. Тя ще бъде задействана напролет на 2023 година и планува цената на газа да бъда лимитирана до най-много 12 цента за киловатчас - само че единствено за 80% от хипотетичното ползване. Така въпреки всичко остава вярата, че семействата ще имат тласък да пестят газ.

Кой може да получи награда до 3000 евро?

Правителството одобри и още един инструмент в помощ на жителите в границите на енергийния и инфлационен пакет. От него обаче изгода ще имат най-много работещите германци. Само че не всички. Става дума за изключителна инфлационна награда, която работодателите непринудено могат да изплатят на чиновниците си. Тя е в размер до 3000 евро и няма да бъде облагана с налози. 

Кой може да получи наградата? Всъщност това зависи от работодателя. Но право на нея имат всички работещи - без значение дали на цялостно работно време, или не. Дори и така наречен миниджобър и студентите, които работят единствено почасово. 

По данни на федералното държавно управление работодателите могат да изплащат тази награда на своите чиновници от 26 октомври нататък. Датата, до която тя може да бъде изплащана без да предстои на облагане с налози, е 31 декември 2024.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР