Германия няма да се откаже от задължителната изолация за хората,

...
Германия няма да се откаже от задължителната изолация за хората,
Коментари Харесай

Германия няма да маха карантината за заразени с коронавирус

Германия няма да се откаже от наложителната изолираност за хората, които са инфектирани с новия ковид, сподели здравният министър в сряда, обратно на първичните планове, откакто бяха изразени опасения, че премахването на карантинните ограничавания би означавало, че пандемията е завършила, предава Ройтерс.

" Коронавирусът не е простуда. Ето за какво би трябвало да продължи да има изолираност след (установяване на) зараза ", написа в " Туитър " министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах, добавяйки, че е направил неточност, предлагайки преустановяване на наложителната карантина.

Съгласно съществуващите правила хората с COVID-19 би трябвало да се изолират за най-малко седем дни. Миналата седмица Лаутербах предложи прекосяване към непринуден петдневен интервал на самоизолация с рекомендация за тест за COVID-19 в края на този интервал.

Идеята за преустановяване на карантината, като се изключи медицинския личен състав, се появи, откакто случаите на Коронавирус набъбнаха през последните седмици, засягайки личния състав в лечебните заведения и доста други работни места.

Лаутербах сподели, че е направил предлагането в опит да облекчи тежестта върху здравните управляващи, които би трябвало да разпореждат карантина и изолираност, само че в сряда съобщи, че това е изпратило неверен сигнал, че пандемията е свършила и заплахата е минала.

" Това не е по този начин ", сподели той на конференция, отбелязвайки, че повече от 300 души към момента умират всеки ден от тази болест.

Хората, които са имали контакт със инфектиран човек, към този момент няма да бъдат принуждавани да се слагат под карантина от 1 май, макар че въпреки всичко ще бъдат мощно насърчавани да го създадат.

Ежедневните инфекции понижиха през последната седмица, като в сряда бяха обявени 214 985 нови инфекции, с към 20% по-малко от преди седмица..

Лаутербах сподели, че чака Народното събрание да утвърди законодателство в четвъртък, което ще принуди хората над 60 години да бъдат имунизирани до 1 октомври, оставяйки неизясненост дали към момента се планува наложителна имунизация за по-младите към по-късна дата.

Припомняме, че китайският град Шанхай бе подложен във повсеместен локдаун, а в Хонконг погребалните бюра са претрупани поради скока на COVID-19 в Източна Азия.

За сметка на това в Европа има безапелационна наклонност към спад на новите случаи и на хоспиталзираните и умрелите, което докара до значително облекчаване на ограниченията на целия континент. Австрия така и не въведе задължителна всеобща имунизация, а Гърция отмени ежемесечната санкция от 100 евро за лицата над 60-годишна възраст, които не са изцяло имунизирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР