Германия нареди на Фейсбук да ограничи събирането на лични данни,

...
Германия нареди на Фейсбук да ограничи събирането на лични данни,
Коментари Харесай

Германия заплаши Фейсбук със солена глоба

Германия подреди на Facebook да ограничи събирането на персонални данни, откакто федералната антимонополна комисия разгласи, че най-голямата обществена мрежа в света е злоупотребила с пазарното си състояние и събира информация за потребителите без тяхното познание или единодушие, съобщи Ройтерс. В противоположен случай Facebook е застрашен от солена санкция.

Facebook разгласи, че ще апелира основното решение, което е кулминационна точка на траяло 3 години следствие. Според американската компания немските управляващи подценяват конкуренцията и не са взели поради новите европейски права за отбрана на персоналните данни.

Според Берлин Facebook има преобладаваща роля в Германия с 23 милиона дейни консуматори на ден, което е 95% от пазара в страната.

В бъдеще Facebook към този момент няма да може да принуждава потребителите да се съгласяват на на практика безкрайно събиране на данни от техните сметки, сподели шефът на антимонополната комисия Андреас Мунд. Ако Facebook не стартира да ползва решението, когато то бъде дефинитивно взето, обществената мрежа е застрашена от санкция до 10 % от годишната си облага, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР