Германия може да възобнови задължителната наборна служба във въоръжените сили.

...
Германия може да възобнови задължителната наборна служба във въоръжените сили.
Коментари Харесай

Германия може да въведе отново задължителна наборна служба в армията

Германия може да възобнови наложителната наборна работа във въоръжените сили . Това заяви министърът на защитата на страната Борис Писториус в изявление за " Ди Велт ".

Както е известно, наложителната военна работа беше анулирана в Германия през 2011 година Това води до изострен дефицит на персонален състав за Бундесвера .

Според Писториус страната би трябвало да вкара наборна система по образеца на Швеция. Там от 2017 година всички млади мъже и дами се смятат за подлежащи на военна работа. Те биват проверявани от военна комисия за подготвеност за работа, само че единствено дребна част от тях биват призовавани .

В Германия военната работа към този момент е изцяло доброволна. Също по този начин, според закон от 1949 година, дамите постоянно са били освобождавани от военна работа.

" Шведският модел би означавал смяна на тези правила. Германските военни специалисти приветстват самодейността, като считат, че тя ще притегли повече хора към Бундесвера и ще преодолее рецесията с личния състав.

Либералната Партия на свободните демократи, която е част от ръководещата коалиция, обаче към този момент я дефинира като " съществено нарушаване на гражданските свободи ", написа " Ди Велт ".
 Германия: Европа би трябвало да се превъоръжи, назряват нови закани
Германия: Европа би трябвало да се превъоръжи, назряват нови закани

Европа може също по този начин да се наложи да компенсира помощта на Съединени американски щати за Украйна

Германия разгласи нов пакет от помощ за Украйна , който включва системи за противовъздушна защита Patriot. Пакетът включва и девет гъсенични високопроходими автомобила Bandvagn 206, три безпилотни машини за разминиране, осем трактора Zetros и четири ремаркета за трактори HX81 8x8.

По-рано стана известно, че Германия. Ръководителят на Министерството на защитата на страната Борис Писториус е изискал от Министерството на финансите на страната да отпусне спомагателни 5 милиарда евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР