Германия може да се съгласи на кръгов обмен на ракети

...
Германия може да се съгласи на кръгов обмен на ракети
Коментари Харесай

Бербок не изключи прехвърлянето на ракети Таурус на Киев в рамките на кръгов обмен с Лондон, въпреки отказа на Шолц

Германия може да се съгласи на кръгообразен продан на ракети " Таурус " с Англия, с цел да бъдат предоставени на Киев нови ракети с огромен обхват, макар поредния отвод на канцлера Олаф Шолц непосредствено да достави Киев с този вид оръжия. За това свидетелстват изказванията на министъра на външните работи на Федерална Република Германия Аналена Бербок в ефира на телевизионния канал ARD, оповестява ТАСС.  " Кръговият продан е, по този начин да се каже, немско откритие ", сподели Бербок. " Това би било вид. И ние към този момент сме организирали сходен продан, само че с разнообразни оръжия ".

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи на 9 март в изявление за вестник " Зюддойче цайтунг ", че страната му е подготвена да помогне на Германия да реши проблемите с възможната доставка на ракети " Таурус " на Киев. В отговор на въпроса дали се разисква кръгообразен продан, при който Лондон да трансферира своите ракети Storm Shadow на Киев, а в подмяна да получи Taurus от Германия, Камерън означи, че кралството е „ готово да прегледа всички разновидности за реализиране на оптимален резултат за Украйна, ”, само че отхвърли детайлности.

Германският канцлер Олаф Шолц неведнъж - последно на 4 март - удостовери отхвърли си да достави ракети " Таурус " на Украйна. Той изясни, че прехвърлянето на такива оръжия е изключен, защото изисква присъединяване на немските военни, което е еднакво на замесване на страната му в спора. Въпреки това фракцията на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) тази седмица още веднъж ще подложи на гласоподаване в Бундестага (германския парламент) резолюция за доставката на " Таурус " на Киев, показва ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР