Германия изживява нова криза с бежанцитеОлаф Шолц смята да лиши

...
Германия изживява нова криза с бежанцитеОлаф Шолц смята да лиши
Коментари Харесай

Рим и Берлин в остър сблъсък заради мигрантите

Германия изживява нова рецесия с бежанците
Олаф Шолц счита да лиши пришълците от обществени придобивки

Расте напрежението с Полша и Чехия

“Германия от една страна блокира мигрантите, само че от друга ги улеснява и това е в действителност брилянтна хватка! ” - с това обръщение до канцлера в Берлин Олаф Шолц министърът на защитата на Италия Гуидо Крозето разкритикува съюзническата страна за имигрантската є политика.

Що се остнася до “улесняването ”, шефът на военното ведомство в Рим взема на прицел решението на немското държавно управление от предходната седмица да финансира неправителствените организации, които избавят в Средиземно море мигранти от Африка и Близкия Изток, като съвсем постоянно ги стоварват в Италия. Колкото до “блокирането ” пък, съгласно Крозето Берлин към този момент вземал свиреп ограничения за контрола на границата на страната с Австрия, Чехия и даже с Швейцария за да бъде спряна и отблъсната все по-напористата вълна от пришълци.

И до момента в който несъгласията около имигрантите сред кабинета на Джорджа Мелони и ръководеното от Олаф Шолц федерално канцлерство изобщо не демонстрират признаци на затихване, авторитетните немски вестници “Зюддойче цайтунг ” и “Франкфуртер Алгемайне цайтунг ” припомниха, че страната им изживява също като Италия лична и жестока мигрантска рецесия. Която е толкоз сериозна, че някои наблюдаващи я съпоставят с същинското настъпление от бежанци през 2015 година - злополучие, което малко или доста беляза началото на залеза на изключителната политическа кариера на някогашната канцлерка Ангела Меркел. А изключителната ситуаци в Германия с влизащите непрекъснато през днешния ден в нея бежанци провокира освен нападателния напредък на клеймящата ги последна десница, само че и разклаща самата трипартийна ръководеща коалиция. Да не приказваме за яростното напрежение със прилежащи страни като Полша и Чехия, което съгласно вестниците към този момент излязло от рамките на добросъседското и съюзническо другарство.

А за заплахата от разклащането на Германия от прииждащите мигранти съгласно нейните медии приказват формалните цифри - през първите осем месеца на тази година 204 000 пришълци са поискали леговище на територията на страната или със 77% повече в сравнение с през същия интервал на 2022 година Тези данни обаче не изчерпват всички мигрантски потоци, защото страната приема повече от един милион украинци, които по закон не би трябвало да аплайват за леговище. С други думи рецесията е в разгара си и Берлин търси незабавно ограничения, с цел да я потуши като преди всичко слага упоменатото към този момент усилване на контрола по южната и югоизточната граница на страната.

Според канцлера Шолц и неговия екип мераците на бежанците да стигнат до Германия биха охладнели и в случай че страната престане да ги включва в своята много великодушна обществена политика - ето за какво държавното управление счита да предложи нужните за това промени в законодателството. Не на последно място канцлерството разглеждало и ход, сходен на този, който Меркел подхваща преди време към Турция отпред с президента Реджеп Ердоган - предоставяне на доста пари на страните-източник на бежанци за прекъсване на мигрантския напън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР