Германия избегна рецесия, съобщава ДПА, позовавайки се на предварителните данни

...
Германия избегна рецесия, съобщава ДПА, позовавайки се на предварителните данни
Коментари Харесай

Германия избегна рецесия

Германия избегна криза , оповестява ДПА, базирайки се на предварителните данни на Федералната статистическа работа на Германия (ДЕСТАТИС).

Брутният вътрешен продукт на Германия остана без смяна през последното тримесечие на 2018 година, което значи, че страната е избегнала изпадане в техническа криза.

Германия е отчела 0,0% спрямо третото тримесечие и 0,6% по отношение на последното тримесечие на 2017 година, се разяснява в известието на службата.
 Дойче банк: Има риск Германия да влезе в криза
Дойче банк: Има риск Германия да влезе в криза

На 14 февруари Федералната статистическа работа ще разгласява данните за Брутният вътрешен продукт на Германия

Спад от 0,2% през третата четвърт на 2018 година провокира опасения, че страната е на път да изпадне в техническа криза - две поредни тримесечия на отрицателен стопански напредък.

От Федералната статистическа работа разясняват, че застоят в края на 2018 година главно е поради забавянето на международната стопанска система и комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и други страни. Ситуацията към Брекзит също оказва въздействие.

В резултат на застоя през последното тримесечие на 2018 година от ДЕСТАТИС бяха принудени да ревизират изчисленията си за Брутният вътрешен продукт през цялата минала година от 1,5 на 100 на 1,4% - най-слабият стопански напредък през последните пет години.

Германия е един от най-големите експортьори в света , тъй че положението на стопанската система й се преглежда като знак за положението на международната стопанска система.

Наскоро немското държавно управление промени прогнозата си за растежа за 2019 година от 1,8 на 100 на 1% поради международното комерсиално напрежение и забавянето на международната стопанска система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР