Германия и Сингапур са спрели временно част от автоматичния обмен

...
Германия и Сингапур са спрели временно част от автоматичния обмен
Коментари Харесай

Няколко държави са спрели да обменят данни с НАП след теча на лични данни

Германия и Сингапур са спрели краткотрайно част от автоматизирания продан на данни с България откакто в края на юни бе изработен пробив в сървър на Националната организация за приходите и данните на над 5 млн. българи станаха обществено притежание, оповестява " Капитал ". Мярката на двете страни визира и обмена до поискване.

Пробивът в системата на Националната организация за приходите (НАП) беше изработен тъкмо през електронната услуга за възобновяване на Данък добавена стойност, заплатен в чужбина. Тогава българската приходна организация е уведомила партньорските данъчни служби (общо 300) за краткотрайното прекъсване на услугата, както и за казуса с хакерската офанзива.

Мярката значи, че в случай че сега Национална агенция за приходите има потребност от бърза информация за данъчно задължено лице от България, евентуално няма да може да разчита на сътрудниците си от двете страни.

От Национална агенция за приходите споделят, че Германия е спряла краткотрайно обмена на информация за получени приходи от трудови правни отношения на български данъчно задължени лица в Германия, на изплатени управителен хонорари, пенсии, благосъстоятелност и приходи от недвижимо имущество. Пред " Капитал " от немското финансово министерство дефинират случая като сериозен случай и обясниха, че чакат ограничения от страна на България.

От Национална агенция за приходите допълват, че до този миг са получили публично съобщение и от Сингапур - спрени са обменът на информация при поискване и автоматизираният продан. Тук евентуално става въпрос за взаимоотношението по линия на самодейностите на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), т.е. за справките с данъчна и банкова информация за лица и компании, както и за докладите на огромни мултинационални компании, показва изданието.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (141)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР