Германия и Швейцария възнамеряват да засилят полицейския контрол по общата

...
Германия и Швейцария възнамеряват да засилят полицейския контрол по общата
Коментари Харесай

Германия и Швейцария ще засилят контрола по общата си граница

Германия и Швейцария имат намерение да засилят полицейския надзор по общата си граница, с цел да се борят с незаконната миграция, съобщи ДПА.

Това обявиха през вчерашния ден в Берлин немската вътрешна министърка Нанси Фезер и швейцарската министърка на правораздаването и полицията Карин Келер-Зутер.

" Проблемите с миграцията не се вземат решение на национално, а на европейско равнище ", сподели Фезер на взаимна конференция с Келер-Зутер.
Близкото съдействие е значимо, с цел да се реализира по-бързо депортиране на лица, които нямат право да аплайват за леговище, посочи Келер-Зутер. " Искаме да спрем натоварването на нашата система за предоставяне на леговище от хора, които нямат потребност от протекция ", сподели още тя.

Сред концепциите за спомагателни ограничения е основаването на взаимни полицейски патрули във влаковете, пътуващи от Швейцария към Германия. Друга мярка се възнамерява да бъдат инспекции и наблюдаване по общата граница за секване на каналджийството . Двете страни одобриха проект за деяние през 2016 година, само че в този момент неговият обсег ще бъде уголемен.

По думите на Фезер от септември броят на търсещите леговище в Германия, пристигнали по балканския мигрантски маршрут и от Швейцария, се е нараснал. В пиковите дни броят на мигрантите , които влизат в Германия от Швейцария, доближава до 1000 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР