Германия и Гърция се договориха Атина да достави на Украйна

...
Германия и Гърция се договориха Атина да достави на Украйна
Коментари Харесай

Гърция ще достави на Украйна танкове от съветската епоха, ще получи заместители от Германия

Германия и Гърция се договориха Атина да достави на Украйна танкове от руски вид в границите на така наречен кръгообразен продан, като Берлин се ангажира да достави на гръцката страна модерни бойни машини. Германският канцлер Олаф Шолц съобщи това на конференция след изключителната среща на върха на Европейски Съюз.

" Това, което вършим, е да поддържаме Украйна в нейната отбранителна битка. Направихме го и ще продължим да го вършим ", сподели канцлерът. " Това включва и обстоятелството, че поддържаме страни, които да вземем за пример разполагат с танкове от Варшавския контракт. Вече успяхме да подготвим няколко такива специфични съглашения ", сподели Шолц. " Вече постигнахме съглашение с гръцкия министър-председател за желанието да направи същото ", заяви той. " В подмяна на това ще предоставим на Гърция немски бронетранспортьори ", сподели Шолц.

По думите му министерствата на защитата на двете страни работят по съответните условия за такава договорка. Канцлерът означи също, че е разискал такова съглашение и с полската страна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР