Германия и Австрия се споразумяха за серия от мерки, целящи

...
Германия и Австрия се споразумяха за серия от мерки, целящи
Коментари Харесай

Германия и Австрия търсят решение за задръстванията в прохода през Алпите

Германия и Австрия се споразумяха за серия от ограничения, целящи да разрешат съществуващия спор за трафика през Алпите сред австрийската провинция Тирол и немската Бавария, съобщи ДПА.

Планът от 10 точки включва прехвърлянето на огромна част от трафика на тежкотоварни камиони към железопътния товарен превоз, както и по-бързо изпращане и по-добри терминали.

Министърът на превоза и цифровата инфраструктура на Германия Андреас Шойер предложения австрийския си сътрудник Андреас Райхарт, както и губернатора на австрийската провинция Тирол Гюнтер Платер в Берлин, с цел да обсъдят въпроса.

Шойер сподели, че задачата е да се стартира с понижаване на тапите по алпийския път, само че призна, че проблемите по оживения кулоар, който води от Германия до прохода Бренер сред Австрия и Италия, не биха могли да бъдат позволени за 24 часа.

Спорът се развихри предишния месец, откакто Австрия стартира да вкарва избран брой часови квоти за прекосяване на тежкотоварни камиони - нормално от 250 до 300 - през границата, с цел да няма тапи през планинския проход и през австрийските автомагистрали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР