Германия, Франция, Русия и Украйна постигнаха съгласие за незабавни мерки

...
Германия, Франция, Русия и Украйна постигнаха съгласие за незабавни мерки
Коментари Харесай

Лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна разговаряха по телефона

Германия, Франция, Русия и Украйна реализираха единодушие за незабавни ограничения в украинския спор, заяви късно нощес немското държавно управление след телефонния диалог сред водачите на четирите страни.

Телефонният диалог е траял към два часа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. В него са се присъединили ръководителят на задачата на ОССЕ в Украйна и неговият заместител. Т. нар. група в нормандски формат изиска неотложно да бъдат прекъснати нарушаванията на прекратяването на огъня. Приоритет би трябвало да се даде на раздалечаването на украинските военни и подкрепяните от Русия бунтовници в източна Украйна, както и на изтеглянето на тежките оръжия, се споделя в обща декларация на четирите страни. Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила и френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила са приканили страните в спора да възобновят размяната на пленници до края на годината на правилото "всички за всички ".

Съветници от четирите страни ще се срещнат идния месец преди четиримата водачи още веднъж да беседват по телефона. Украинският президент Петро Порошенко Петро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е... към профила е настоял през вчерашния ден за разполагане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в регионите на спора до съветската граница, гласи декларация, оповестена на неговия уеб страница. Той е споделил, че боевете, които водят през последните дни украинските военни и проруските бунтовници, са едни от най-кръвопролитните през тази година. Над 20 украински военни бяха убити през последния месец в източна Украйна, показва ДПА. Порошенко съобщи, че Макрон и Меркел са осъдили оповестяването предходната седмица от размирен групи на самостоятелна страна "Малорусия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР