Германия, Франция и арабски държави отхвърлиха днес призива на американския

...
Германия, Франция и арабски държави отхвърлиха днес призива на американския
Коментари Харесай

Германия, Франция и арабските страни срещу Тръмп за Голанските възвишения

Германия, Франция и арабски страни отхвърлиха през днешния ден апела на американския президент Доналд Тръмп Голанските възвишения да бъдат приети за територия на Израел, съобщи Ройтерс.

Голанските възвишения са сирийска територия, окупирана от Израел, съобщи говорителката на немското държавно управление Улрике Демер в отговор на въпроса за апела на американския държавен глава.

"Ако ще се трансформират държавни граници, това би трябвало да се случи по кротичък път сред забърканите страни ", означи Демер.

Франция не признава израелската анексия на Голанските възвишения, съобщи през днешния ден френското външно министерство.

"Голанските възвишения са територия, окупирана от Израел през 1967 година Франция не признава израелската анексия от 1981 година Признаването на Голанските възвишения за израелска територия би било нарушаване на интернационалното право ", показва министерството в изказване.

Египет също съобщи, че Голанските възвишения принадлежат на Сирия. В изказване египетското външно министерство се базира по този въпрос на резолюция 497 от 1981 година на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с която е отхвърлена анексията на Голанските възвишения от Израел.

Египетското министерство акцентира в изказването си какъв брой е значимо всички да зачитат резолюциите на Организация на обединените нации и Устава на Организация на обединените нации във връзка с недопустимостта на завземане на територия със мощ.

Съветът за съдействие на арабските страни от Залива изрази страдание по отношение на изявлението на Тръмп за Голанските възвишения.

Израел завладя Голанските възвишения по време на войната в Близкия изток през 1967 година, напомня Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР