Германия е внесла стоки от Русия на стойност 2,9 милиарда

...
Германия е внесла стоки от Русия на стойност 2,9 милиарда
Коментари Харесай

Германия е внесла стоки от Русия на стойност 2,9 милиарда само през юли

Германия е внесла артикули от Русия на стойност 2,9 милиарда евро единствено през през месец юли 2022-а. Това стана ясно от оповестени тази седмица данни, представени от Reuters. Резултатите демонстрират, че нарасналите разноски за сила осуетяват напъните на Германия да понижи търговията с Русия.

Стойността на немския импорт от Русия се е повишила с над 10% по отношение на юли 2021 година, съгласно данните на Федералната статистическа работа.

Според институцията скокът се дължи най-много основно на по-високите цени, изключително в енергийния бранш - съкращенията на доставките на съветски газ усилват сметките за сила за семействата и бизнеса в най-голямата стопанска система в Европа.

През юли Германия е внесла недопечен нефт и природен газ от Русия на стойност 1,4 милиарда евро, което е растеж от 1,6% по отношение на миналата година, излиза наяве от формалните данни.

Вносът на съветски петролни артикули се прави оценка на 0,5 милиарда евро, което е растеж от 72,5%, а вносът на въглища от страната е повишен с над два пъти до 0,3 милиарда евро.

Въпреки, че цената на вноса от Русия се покачва, Германия съумява да понижи общия размер на стоките, импортирани от страната през юли с 45,8%, демонстрират данните.

Междувременно износът на Германия за Русия е намалял с 56,8% като стойност, за сметка на нараствания износ със Съединените щати и съседите си Франция и Холандия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР