Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова

...
Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова
Коментари Харесай

Германия се готви да реформира миграционната си политика

Германия е мощно наранена от дефицита на работна ръка. Затова и възнамерява да реформира миграционната си политика. Два милиона работни места бяха освободени през юли, разяснява френският вестник " Монд ".

Рецепционист на цялостен работен ден с 25 дни заплатен годишен отпуск и заплата до 2700 евро на месец. Подобни предложения звучат примамливо. Но претенденти няма. Пандемията от ковид докара до съкращения в бранша на хотелиерството и спря наемането на хора. В хотелиерството кариерното развиване е изгубило прелест.

Недостигът на фрагменти е забележим и в ресторантьорството и по летищата. Всяка втора компания от всички браншове обаче не може да наеме личен състав.

Германският експорт отвън Европейския съюз е намалял със 7,6% за месец през юли, заяви Федералната статистическа работа в понеделник, отбелязвайки слаб старт на второто полугодие в най-голямата стопанска система в Европа. Спадът пристигна след три следващи покачвания, съобщи Ройтерс.

Германската стопанска система се забави през второто тримесечие и министърът на финансите Кристиан Линднер съобщи този месец, че икономическата обстановка в Германия се утежнява и вероятностите са нестабилни.

Отделни публични данни, оповестени в петък, демонстрират, че производствените цени в Германия са скочили с най-бързия ритъм през юли. Икономиката е в хватката на растящите разноски и отслабващия напредък заради войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР