Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната

...
Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната
Коментари Харесай

Очакваме двойно повече чартъри с туристи от Германия догодина

Германия е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България. Страната ни е желана дестинация за фамилна отмора на немските туристи . Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с Александър Вреде, шеф договаряне на немския туроператор Alltours - втория по величина туроператор във Федерална Република Германия.

Тя уточни, че през предходната година общият брой визити на немски турсти у нас е над 761 000.

Българското държавно управление и Министерството на туризма започнаха незабавни ограничения и не престават да поставят нужните старания за безпроблемното престояване на немските посетители, увери Николова. Тя уточни, че се ползват всички санитарно-хигиенни и профилактични условия, които да подсигуряват България като сигурна и здравословна дестинация. По думи на вицепремиера всички места за настаняване и забавление са под доста непоколебим хигиеничен надзор против разпространяването на ковид. Тя посочи, че България е на 26-о място по заболеваемост от вируса в Европа. Освен това страната е измежду туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp) от Световния съвет за пътувания и туризъм.
 Фалстарт на чартърите у нас
Фалстарт на чартърите у нас

Латвийските управляващи са взели решение да анулират полета

Николова съобщи и че сега се осъществят няколко рекламни акции, ориентирани към Германия по разнообразни информационни канали.

От своя страна Александър Вреде поздрави министъра за дейната работа, с помощта на която България е една от дребното дестинации, посетена от немските туристи през рецесията. Той обърна внимание, че стартира естественият темп за записвания за сезон 2021 и в този момент е моментът България да покаже преимуществата си като забавен и сигурен за здравето маршрут.

Вреде уточни, че за идната година се възнамеряват два пъти повече чартъри и акцентира, че резервации ще се вършат в хотели, които съблюдават прецизно санитарните наставления.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР