Германия е поискала от Швейцария да ѝ продаде няколко от

...
Германия е поискала от Швейцария да ѝ продаде няколко от
Коментари Харесай

Германия поиска от Швейцария да ѝ продаде извадени от употреба танкове Леопард 2

Германия е поискала от Швейцария да ѝ продаде няколко от извадените си от приложимост танкове " Леопард 2 ", заяви през днешния ден швейцарското държавно управление, представено от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че сходна договорка би разрешила на Германия и други страни да усилят военната си помощ за Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германия желае Швейцария да продаде няколко от танковете си назад на производителя " Райнметал ", което ще разреши на компанията да попълни дефицитите на въоръжения на страните членки на Европейския съюз и НАТО.

Германия, Полша, Португалия, Финландия и Швеция са измежду страните, изпратили танкове " Леопард " в помощ на Украйна, което сътвори дефицити в личните им арсенали.

Германският министър на защитата Борис Писториус и министърът на стопанската система Роберт Хабек са уведомили швейцарската министърка на защитата Виола Амхерд за плана в писмо с дата 23 февруари, заяви през днешния ден пред Ройтерс швейцарското министерство на защитата.

Германия няма да препраща швейцарски танкове " Леопард 2 " на Украйна, в случай че Швейцария се съгласи да изпрати такива танкове на Берлин, сподели през днешния ден представител на немското министерство на защитата.

" Налице са съществуващи и съгласувани договорни разпореждания ", уточни представителят, запитан на постоянна конференция по какъв начин Берлин ще подсигурява това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР