Германия е най-уважаваната страна в света за трета поредна година,

...
Германия е най-уважаваната страна в света за трета поредна година,
Коментари Харесай

Светът най-много обича Германия

Германия е най-уважаваната страна в света за трета поредна година, оставяйки Съединени американски щати в тежка борба за второ място с Китай и Русия, съгласно ново изследване на международното водачеството, заяви "Гардиън ".

Годишната анкета, извършена от Gallup, хвърля повече подозрение върху изказванието на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в петък, че Съединени американски щати са „ съвършено позиционирани “ да водят свободния свят в ново идеологическо съревнование с Китайската комунистическа партия.

Съединени американски щати имаше 33% световно утвърждение за 2019 година, единствено с един % точка пред Китай и 3% пред Русия. Германия надминава и трите с огромна преднина с 44% рейтинг.

Проучването е извършено с хиляда индивида във всяка от 135 страни по целия свят през 2019 година, преди да пристигна коронавирусът. Световният статут на Вашингтон може да пострада още повече в светлината на неговото неприятно ръководство по време на пандемията, която остави Съединени американски щати като един от най-засегнатите региони от вируса.

Доналд Тръмп твърди, че е предиздвикал Съединени американски щати да бъдат уважавани още веднъж в света, само че данните от анкетите допускат противоположното. Съединени американски щати беше най-уважаваната страна в света всяка година по време на ръководството на Обама, като се изключи една, когато тя беше на второ място зад Германия през 2011 година, само че след встъпването на Тръмп в служба нейната известност спадна с 18 %, възстановявайки се по-късно на малко над 30%.

„ Когато четете последните резултати в този отчет за това по какъв начин светът прави оценка управлението на главните международни сили, водачите, които осигуриха най-голяма сигурност (по време на пандемията), са създали най-хубавото “, сподели основният редактор на Gallup Мохамед Юнис.

„ Дългогодишната канцлерка на Германия Ангела Меркел, обичана или ненавиждана, беше един от най-предвидимите водачи в мощно несигурни времена както в Европа, по този начин и в световия ред. “

Юнис добави, че коронавирусът може още повече да утежни облика на Америка: „ Образът на американското управление в частност може съществено да пострада, защото светът вижда, усложненията на американските щати и федералното държавно управление да слагат под надзор болестта. “

Одобрението на управлението на Съединени американски щати е най-ниското измежду обичайните съдружници на страната в Европа, където 61% не утвърждават резултатите му и единствено 24% утвърждават. Във Англия данните са 65% неодобрени - 25% утвърждават, с сходен резултат са във Франция. В Германия растежът на Съединени американски щати е още по-лош: 78% не утвърждават и единствено 12% се възхищават на управлението, идващо от Вашингтон.

Единственият континент, на който Съединени американски щати поддържат повсеместен позитивен имидж, е Африка, където болшинство от 52% утвърждава, само че това също е надалеч от 85-те% подкрепящи Съединени американски щати африканци през 2009 година, незабавно след избирането на Барак Обама.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР