Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник

...
Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник
Коментари Харесай

Борисов в Берлин: Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник в НАТО


Германия е наш стратегически сътрудник в Европейски Съюз и непосредствен помощник в НАТО. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на програмното съвещание на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага, което се организира в Берлин, оповестиха от държавната пресслужба.
Премиерът Борисов посочи градивното съдействие сред двете страни, което се отличава с дългогодишни обичаи и отлични вероятности като през актуалната година означаваме 140 години от установяването на дипломатически връзки.

" България и Германия развиват динамично съдействие във всички области - политика, сигурност, стопанска система и търговия, туризъм, обучение, просвета и просвета ", подчертава Борисов пред представителите на немския Бундестаг. Той акцентира, че има извънредно натоварен политически разговор на всички равнища, което е основа за сполучливото справяне с общите провокации освен пред двете страни, само че и в европейски проект.

" България е деен и пореден покровител на европейската вероятност на страните от Западните Балкани. По време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз положихме огромни старания за връщането на тематиката в дневния ред на Европейски Съюз, тъй като консолидираното на района със Съюза е стратегическа инвестиция в мира, демокрацията, просперитета, сигурността и стабилността на Европа ", безапелационен бе министър председателят Борисов.

" Като външна граница България добре схваща нуждата от обезпечаване на задоволителни средства за новите цели, изключително в региона на миграцията, сигурността и защитата ", добави министър-председателят. Той акцентира, че също толкоз значимо е бюджетът на Европейски Съюз да влага в напредък, претовареност, конкурентоспособност и конвергенция, което значи по-добър живот за всички европейски жители.

" България приветства избирането на госпожа Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия. Лично аз, като министър председател, поставих доста старания в поддръжка на нейната кандидатура и мога да кажа, че сме извънредно удовлетворени от резултата - член на Европейската национална партия става и първата жена ръководител на Европейска комисия ", безапелационен бе министър-председателят Бойко Борисов.

" Премиерът Борисов е един от нашите най-близки другари в Европа и изпитвам почит към това, което той и неговото държавно управление направиха през последните години ". Това съобщи ръководителят на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в немския Бундестаг Александер Добринт по време на взаимна конференция с министър-председателя Бойко Борисов.

" Нашите стопански връзки са извънредно близки, както сред Германия и България, по този начин и сред Бавария и България ", съобщи по време на конференцията Александер Добринт. Той означи, че страната ни се развива сполучливо, изключително във финансовата сфера. " Икономическият напредък води до повишение на виталния стандарт и комерсиалният баланс става все по-впечатляващ. В момента Германия внася повече от България, в сравнение с изнася за България ", посочи още ръководителят на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС). Добринт изрази признателност към българската страна, че продължава да подсигурява отбраната на външната граница на Европейския съюз.

" Искам да благодаря на България за това, че спазвайки разпоредбите на Европейски Съюз, подсигурява по безупречен метод отбраната на външната граница благодарение на Фронтекс ", разясни Александер Добринт. Той означи, че се записва видим прогрес във връзка с две значими тематики за България - Шенген и еврозоната. " Не мога да дам времеви график, само че следим тематиките с внимание и имаме положително отношение, отчитаме постигнатото от България в региона на финансите и на правовата страна ", добави ръководителят на групата на Християнсоциалния съюз.

Премиерът Бойко Борисов благодари за положителните думи на Александер Добринт, като съобщи, че тази оценка е значима и за вложителите. " За немските вложители ще бъде добре България да влезе в чакалнята на Еврозоната, тъй като това подсигурява още повече вложения ", съобщи министър-председателят Борисов. По отношение на Шенген министър председателят посочи, че и сега употребяваме Шенгенската система в битката с тероризма, контрабандата, наркотрафика, пролиферацията. " Имаме 100 % продан с всички немски и европейски служби ", сподели още Бойко Борисов и добави, че съглашението ни с Турция работи.

Министър-председателят напомни, че следващата година България, дружно с Република Северна Македония ще ръководят Срещата на върха на Инициативата " Берлински развой ", което е извънреден знак. По думите му е значимо Балканите да станат привлекателна част от Европа.

В отговор на журналистически въпрос Александер Добринт означи, че разполагането на един огромен авто цех в България на немски производител е в диспути. " Всички сме наясно, че става дума за стопански въпрос, това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. От друга страна сме наясно, че политиката слага политическите рамки и нашата среща е в този подтекст ", посочи ръководителят на групата на Християнсоциалния съюз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР