Германия е готова да закупи руската ваксина Спутник V сама,

...
Германия е готова да закупи руската ваксина Спутник V сама,
Коментари Харесай

И Германия готова да купува руската ваксина през главата на ЕС


Германия е подготвена да закупи съветската ваксина " Спутник V " сама, без Европейския съюз, в случай че това значи, че страната може да форсира акцията си за имунизация. Това съобщи министърът на опазването на здравето Йенс Шпан пред публичната телевизия WDR, съобщи БГНЕС.

По-рано немското държавно управление съобщи, че възнамерява да беседва с Москва за закупуване на дози от съветската ваксина против ковид " Спутник V ", в случай че тя бъде утвърдена от европейските регулатори.

„ Вчера комисията на Европейски Съюз съобщи, че няма да подписва контракти (за Спутник), както за други производители - като BioNTech да вземем за пример - тъй че споделих по отношение на Германия на срещата на здравните министри на Европейски Съюз, че ще проведем двустранни диалози с Русия ", Каза Шпан.

Съобщението идва ден откакто немската провинция Бавария съобщи, че е подписала писмо за желание да закупи до 2,5 милиона дози от имунизацията " Спутник V ", в случай че бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите (EMA). В допълнение към опцията за импорт на имунизацията от Русия би трябвало да бъде основано и индустриално оборудване от фармацевтичната компания " R-Pharm " в град Илертисен.

Големият интерес на Германия към съветската ваксина идва на фона на бавното разпространяване на ваксини, което към този момент е проблем за страната, защото Германия се бори с трета вълна на пандемията. Само 13% от популацията е получило първата си от двете дози, а страната заяви за над 20 000 нови инфекции в четвъртък и над 300 смъртни случая през предходните 24 часа.

EMA започва обзор на " Спутник V ", която може да се трансформира в първата незападна ковид на ваксина, употребена в 27-членния блок. Въпреки това тя се сблъска с рецензии в някои западни страни, а френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан упрекна Русия и Китай, че употребяват имунизациите си, с цел да получат въздействие в чужбина.

Русия записва " Спутник V " през август преди огромни клинични изпитвания, което провокира угриженост измежду специалистите по отношение на ускорения развой. Но по-късните мнения бяха значително позитивни, като здравното списание " The Lancet " разгласява резултатите, показващи, че е безвредна и над 90% ефикасна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР