Германия – настоящият председател на Г-7, се разграничи днес от

...
Германия – настоящият председател на Г-7, се разграничи днес от
Коментари Харесай

Германия: Да не се правят предположения за решенията на Русия

Германия – актуалният ръководител на Г-7, се разграничи през днешния ден от убеждението на Съединени американски щати, че Русия е решила да нападне Украйна и офанзивата скоро следва, като прикани „ да не се вършат догатки “ за решенията на Москва, съобщи Франс прес, цитирина от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 463
„ В спешни обстановки най-лошото е да правиш догатки или да се опитваш да отгатнеш какво ще се случи ", съобщи външният министър на Германия Аналена Бербок в края на среща на Г-7.

„ Важно е да се види по-отблизо обстановката на терен ", добави тя.

Бербок се появи надалеч не толкоз безапелационна във връзка вероятно скорошно съветско нахлуване, което предвижда Вашингтон предния ден.

„ Не знаем дали има към този момент решение за офанзива, само че опасността за Украйна е напълно действителна “, уточни тя.

В отговор на въпроси за изказванията на Съединени американски щати министърът сподели: „ Виждаме, че има разнообразни сюжети, че се обрисуват разнообразни сюжети, че съществуват разработки “.

„ Готови сме да посрещнем всяка обстановка. Същевременно вършим всичко, с цел да не се случи тази обстановка “, изясни тя.

„ Преди всичко би трябвало да внимаваме да не станем жертви на прицелна дезинформация “, предизвести Бербок.

По време на срещата си външните министри от Г-7 показаха взаимност с Украйна и се схванаха да поддържат контакти по отношение на тази тематика, уточни тя.

" Министрите потвърдиха, че в случай че нападне Украйна, Русия ще заплати висока цена ", заяви пред публицисти японският първи посланик Йошимаса Хаяши.

Германското външно министерство прикани през днешния ден жителите на страната " незабавно " да изоставен Украйна заради риска от въоръжен спор в тази страна, съобщи по-късно Агенция Франс Прес. Същия апел насочи към французите дипломацията в Париж.

 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 463  Представителят на България в НАТО: Целта на бойните групи е да имаме по-подготвени сили в Източна Европа Представителят на България в НАТО: Целта на бойните групи е да имаме по-подготвени сили в Източна Европа  Бивш боен министър: Изключително безсрамно е настояването на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа Бивш боен министър: Изключително безсрамно е настояването на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа  Камала Харис: Войските на НАТО в Източна Европа ще бъдат подсилени при положение на съветска офанзива против Украйна Камала Харис: Войските на НАТО в Източна Европа ще бъдат подсилени при положение на съветска офанзива против Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР