Германецът Томас Тухел дебютира начело на Челси с нулево равенство

...
Германецът Томас Тухел дебютира начело на Челси с нулево равенство
Коментари Харесай

Фалстарт за Томас Тухел в дебюта му начело на Челси

Германецът Томас Тухел дебютира отпред на Челси с нулево тъждество (0:0), откакто в мач от 20-ия кръг „ сините” не съумяха да победят Уулвърхемптън на своя „ Стамфорд Бридж”. Безспорен факт е, че лондончани бяха надалеч по-атакуващият тим в хода на срещата, но съвършената игра в защита на „ вълците” парира десетките опити за нахлуване от страна на отбора на Челси.

Равенството остави лондончани на осмото място с 30 точки – на 11 зад върха от водача Манчестър Сити. Уулвърхемптън пък остана 13-и с 23 точки.

В дебютния си мач в британския футбол Тухел залoжи на скица 4-2-3-1. Върхът на офанзивата е окупиран от Оливие Жиру, а карето в защита пред Едуар Менди бе построено от Аспиликуета, Рюдигер, Тиаго Силва и Бен Чилуел. Ковачич и Жоржиньо бяха опорни халфове, а за головете на френския стрелец трябваше да оказват помощ Зиеш, Хавертц и Хъдсън-Одой.

Ешпирито Санто не изневери на стила си и подрежда " вълците " в 3-4-3. Атаката бе водена от Нето, Поднес и Адама Траоре.

Лондончани стартираха по-агресивно срещата и това докара до заплаха пред вратата на Патрисио след пет минути игра. Тогава Хаким Зиеш напредна отдясно и подмина Аит-Нури, след което центрира за Жиру, само че французинът се размина да засече кълбото във вратата на Уулвс. Миг по-късно Чилуел отляво потърси Жиру, но топката бе висока за нападателя.

Териториалният превес на " сините " против госта продължи, а първият прецизен удар на " Стамфорд Бридж " пристигна в 20-ата минута, когато Хаким Зиеш стреля от отдалеченост, но Патирсио умерено улови. Рубен Невеш обстрелва вратата на Челси от свободен удар след фаул, само че много неопределено след 20 минути. В 38-ата пък домакините извършиха свободен удар край корнера. Там Зиеш центрира на далечната греда, където откри Рюдигер, само че ударът му с глава бе избавен от Патрисио.

Минута по-късно гостите развиха чудесно своя офанзива, като Педро Нето и Даниел Поденс комбинираха вляво на полето на Челси. Вторият центрира на дузпата, където откри безусловно непокрития Леандер Дендонкер, чийто удар с глава профуча над напречната греда на Менди.

Първият огромен късмет през втората част пристигна в 59-ата минута. Тогава Зиеш достави следващото центриране към Оливие Жиру, само че със сетни сили Уили Боли почисти с глава в корнер, а за намесата му спомогна и капитанът Коуди, който блокира придвижването на Жиру. При последвалия корнер не последва нищо съществено.

След малко повече от час игра Матео Ковачич изведе добра Кай Хавертц, който комбинира с Матео Ковачич, но бомбеният удар по диагонала на хърватския национал прелетя настрана от вратата, защитавана от португалеца Патрисио. Миг по-късно Хъдсън-Одой комбинира вдясно със Зиеш. Той пусна по земя в наказателното поле за Жиру, който се откъсна от опеката на Коуди, само че ударът му от вратарското поле бе слабоват и стражът на Уулвс се намеси умерено.

В 71-ата минута " сините " от Лондон оцеляха. Гостите осъществиха контранападение посредством Педро Нето и Даниел Поденс, а след няколко рикошета Нето опита техничен прехвърлящ удар над Менди, само че топката някак не се озова във вратата на френския пазач. Домакините продължаваха да пробват да стигнат до попадение в хода на срещата, но опитите на " сините " не допускаха за такова. Времето изтичаше, а с това и играчите на Тухел се изнервяха оптимално, въпреки желанието им да бе голямо да сразят защитата на Уулвс. Четири преди края Хъдсън-Одой стреля от преференциална позиция, откакто се реалокира отляво по офанзивата на Челси. Той влезе по диагонала по границата на наказателното поле и стреля, топката се отби в крайници на Коуди, само че Патрисио внимаваше и отби настрана.

В 88-ата минута резервата Мейсън Маунт проби отляво в полето на Уулвс и центрира остро паралелно по голлинията на Патрисио, само че витална интервенция на Боли избави сигурен гол за " сините ", откакто топката отиваше в Тами Ейбрахам. В добавеното време на срещата Кай Хавертц се извиси след центриране от ъглов удар и насочи рисков удар с глава, само че резервата за Уулвс Уилиан Жозе отби топката над вратата и избави точката за " вълците ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР