Германецът Александър Зверев и руснакът Андрей Рубльов се класираха за

...
Германецът Александър Зверев и руснакът Андрей Рубльов се класираха за
Коментари Харесай

Александър Зверев и Андрей Рубльов се класираха за 1/4-финалите в Дубай

Германецът Александър Зверев и руснакът Андрей Рубльов се класираха за четвъртфиналите на шампионата от сериите АТП 500 в Дубай с награден фонд от 2 855 495 щатски $.

Олимпийският първенец Зверев, който е подложен под номер 7 в схемата, надви със 7:5, 6:4 над австралиеца Кристофър О`Конъл за тъкмо 80 минути игра. Той наниза 11 аса в мача и не позволи нито един пробив, като също така направи и 30 печеливши удара против единствено 10 непредизвикани неточности.

При това равнище на игра на германеца 92-рият в международната класация О`Конъл нямаше особени шансове. Австралиецът завоюва всичко на всичко единствено седем точки при сервис на Зверев в целия мач и разумно в последна сметка загуби.

За място на полуфиналите Зверев ще играе с Лоренцо Сонего. Италианецът сервира една от изненадите на деня и в профил четвъртия в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада след 7:6(4), 6:4.

Също като Зверев, Сонего беше доста стабилен на собствен сервис и загуби единствено осем точки от 56 разигравания при свое подаване. Той измъкна първия сет след тайбрек със 7:4 точки, а във втория сет осъществя единствения пробив в мача в седмия гейм, с цел да поведе с 4:3.

С триумфа си Сонего записа първа победа над Оже-Алиасим в кариерата си и взе реванш за загубата от канадеца на шампионата в Ротердам преди две седмици.

Малко знамение сътвори поставеният под номер 2 Андрей Рубльов. Руснакът избави пет поредни мачбола във втория сет на дуела с испанеца Алехандро Давидович Фокина и в последна сметка го завоюва след 1:6, 7:6(6), 7:6(3).

Рубльов губеше с 1:6 точки в тайбрека на втория сет, само че по някакъв метод съумя да запише седем следващи разигравания на сметката си и да изравни сетовете.

В третия руснакът и испанецът още веднъж стигнаха до тайбрек. Този път с 6:1 точки поведе Рубльов, който обаче не позволи поврат.

На четвъртфиналите лидерът в долната на половина на схемата ще срещне Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия, който завоюва с 3:6, 6:3, 6:3 против шведа Микаел Имер.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР