Гергана Радович завършва ТУ-София с диплома за авиационен инженер и

...
Гергана Радович завършва ТУ-София с диплома за авиационен инженер и
Коментари Харесай

Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович

Гергана Радович приключва ТУ-София с тапия за авиационен инженер и с магистратура по Когнитивна просвета от Нов български университет. Има 15-годишен стаж като авиационен инструктор на водачи, авиационни техници и различен авиационен личен състав по тематики, свързани с работата в екип, ръководство на ресурсите в екипажа, ръководство на умората и съня, връзка, неточности и други. Работейки виновна работа в толкоз стресова среда, тя открива, че един от главните проблеми на днешния човек е некачественият сън. Затова сега работи по книга за управление за съня – „ По-добър сън, по-добър живот “, с цел да покаже, че всеки може да реализира пълностоен и първокласен сън посредством ТЕС (Техника за прочувствена свобода).

Гергана Радович е и учител към БАРЕП (Българска асоциация за развиване на енергийната психология) и провежда профилирани семинари за искащите да усвоят ТЕС професионално, както и общозначими събития, ориентирани към необятната аудитория за справяне с проблеми от друго естество. Специалист е също и по американската Ти-Тап гимнастика, потребна за всеки, само че изключително подобаваща за хора, прекарващи деня на бюро и страдащи от болки в тялото, както и за тези, които страдат от обездвижване или разнообразни хронични проблеми – ревматоидни, автоимунни и други.

Разговаряхме с Гергана, с цел да научим повече за енергийната логика на психиката, за нея самата и семинара, който следва. Ето какво показа тя:

Edna.bg: Какво съставлява по-конкретно методът на енергийната логика на психиката?

Гергана Радович: Енергийната логика на психиката е най-новото течение на логиката на психиката, което към сегашния миг се развива с бързи темпове. Основополагащо изказване в енергийната логика на психиката е, че нашите страсти, здраве, професионален триумф и даже задоволство от живота, директно зависят и могат да бъдат ръководени посредством влияние върху силата на тялото.

Енергията е в основата на всичко, тя е невидимата основа - инфраструктурата, върху която лежи нашето здраве, благополучие и разцвет. Тя протича в тялото по система от разнообразни канали и енергийни центрове, които са в тясно и динамично взаимоотношение с клетките, тъганите, органите, настроението, даже нашите мисли. Когато променяме силата, ние влияем непосредствено върху страстите, здравето и държанието си.

 g Личен списък

| Гергана Радович |

Енергийната логика на психиката употребява до доста огромна степен правилата на актуалната логика на психиката и западна просвета, които дообогатява с спомагателни принадлежности, които обръщат особено внимание на положението на физическото и енергийно тяло, посредством потупване или прилепяне на характерни точки от тялото, мускулно тестване, потребление на утвърждения, визуализации и други.

Енергийната логика на психиката работи на надълбоко равнище с тялото и обръща особено внимание на връзката сред силата, страстите, съзнанието, мислите, желанието и духовността. Точно заради тези аргументи, за разлика от класическите форми на терапия, при нея резултатите пораждат доста бързо, нормално без да провокират свръх-емоционална реакция и дистрес.

Така тя оказва помощ за превъзмогване на:

- страсти като боязън, позор, тревога, виновност, злоба и други

- смяна на нездравословни привички и нежелано държание, включително и бодърствуване

- води до възстановяване на личната успеваемост, триумф и благоденствие, усилва качествата за изпитване на благополучие и наслада от живота, усъвършенства контролът върху страстите, методите на връзка и приемане на другите, както и положението на вътрешно успокоение и убеденост

Разнообразието от способи на енергийната логика на психиката са използвани в разнообразни обстановки като дейно средство за помощ и самопомощ. Сред множеството способи на енергийната логика на психиката техниките за прочувствена независимост (ТЕС), пренареждане на матрицата с ТЕС и пренареждане на матрицата на раждането са тези, които най-бързо набират скорост, тъй като са доста нежни за използване и водят до извънредно бързи и ефикасни резултати, които остават във времето.

От какъв брой време се занимавате с холистична терапия, какво ви стимулира и зарежда в специалността ви?

Гергана Радович: Моята лична промяна в тази посока стартира преди десетина години.

Към този миг аз знаех какъв брой е значимо да обръщаме внимание по едно и също време на духа и тялото си, само че гледах на тематиката по-скоро през призмата на мозъка и съзнанието.

Така потърсих най-естествения метод за смяна на корпоративния човек – на физическо равнище посредством придвижване, с цел да подобря личното си физическо положение.

В следствие се сертифицирах като треньор по Ти-Тап – американска гимнастика със мощен кръвоспиращ и рехабилитиращ резултат, подобаваща за хора с малко свободно време или мотивация за придвижване. Така първо за себе си, а след това и за своите клиенти, открих силата на придвижването и значимото място, което то заема в живота ни.

Докато се стремях да бъда по-добра в това, което към този момент правех, непрестанно се интересувах от силата на мозъка, а оттова и от силата на подсъзнанието и неговата роля върху живота ни. (Не)случайно разбрах за методите на енергийната логика на психиката като ТЕС и Сай Кей, като в началото започнах да ги ползвам върху себе си и персоналните си проблеми. Те ми помогнаха да преодолея по-лесно някои значими професионални спънки в живота ми тогава.

 g Личен списък

| Гергана Радович по време на семинар |

По напълно натурален метод методите на енергийната логика на психиката дотам станаха част от всекидневието ми, че желаех да мога да оказвам помощ и изучавам и други хора да ги употребяват за себе си. Затова прекосих през нужните образования, с цел да стана учител по техники за прочувствена независимост и холистичен терапевт.

Вече години по-късно си давам сметка, че за мен холистичният метод се появи и зае място в живота ми последователно, малко по малко, като всеки идващ блок стъпваше върху предходните и през годините нещата единствено се допълваха и обогатяваха взаимно.

Това е нещото, което ми дава всекидневно мотивация да не преставам – знанието, че постоянно има какво да научиш и да приложиш, стига да не се отказваш да го търсиш.

Има ли съответен целесъобразен интервал от време, за който можем да се оправим с креативните си блокажи посредством терапия?

Гергана Радович: Това е въпрос, който доста хора задават. Всички ние бързаме и желаеме да стигнем допустимо най-далеч с минимум старания. И аз самата го намирам за естествено и разбираемо. Днешният човек е ангажиран и цени времето си.

Точно по тази причина одобрявам ТЕС, тъй като от време на време са нужни единствено няколко минути, с цел да се освободим от блокажите си и да продължим напред. Друг път проблемите са по-сериозни и изискват по-дълготрайна и упорита работа. Но резултатът несъмнено си заслужава! Важно е да отбележа, че способи като ТЕС, работят с тялото в дълбочина и водят като цяло до доста по-бързи и устойчиви във времето резултати спрямо класическите лечения.

 f Thinkstock

Не бих могла да препоръчам интервал от време без да съм наясно с съответната обстановка, само че мога да кажа, че в случай че изберете да прилагате ТЕС по 5-10 минути на ден по съответна тематика, резултати, които ще постигнете в границите на един месец, могат да надвишават упованията ви.

Това, което прави ТЕС е, че ни оказва помощ да се освободим от страховете, които свързваме с творчеството – че не сме задоволително надарени, готови, известни, ценени и така нататък, с цел да проявим вътрешната си мощ, креативност, познание и персонална мотивация.

Какъв съвет бихте дали на нашите читатели, които сега минават през сложни моменти в живота си?

Гергана Радович: Ще им дам съвета, който давам на всичките си клиенти – че и това ще премине и че те самите носят силата да се оправят със обстановката в себе си. Опитът ме е научил, че всеки може доста и в случай че не го прави, то е тъй като евентуално не е разкрил още, че е кадърен на това.

Целта ми е да накарам хората да потърсят в себе си тази мощ, да се освободят от страховете и нефункционалните си убеждения и да погледнат на обстановката с други очи. Тогава ще намерят и друго решение.

 f Thinkstock

Всички ние прекосяваме през сложни моменти. Това е неизбежна част от живота. Тя ни оказва помощ да израснем, да се научим кое е положително и кое неприятно и най-много какви бихме желали да бъдем. В сложните моменти откриваме същински скъпите неща, хора и цели.

И в случай че би трябвало да го кажа с едно изречение, то ще е: „ Не се предавай, можеш! “

Кои са най-положителните образци за смяна на ваши клиенти (без да цитираме конретни имена, схваща се), които бихте могли да споделите с нас.

Гергана Радович: Забелязала съм, че при мен идват дейни и дейни хора, хора, които към този момент са постигнали много в живота си и в един миг им е пристигнало прекомерно доста. Те са изморени – физически и душевен, изгубили са посоката, съня си и постоянно и връзката със себе си и тялото си. Това са хора, които имат високи условия към себе си, към живота си, към работата си. И в един миг просто се постанова да платят цената на перфекционизма.

 f Thinkstock

Трудно ми е да кажа кои са най-положителните промени, които съм виждала, тъй като всяка една смяна за моя клиент е моя персонална наслада и победа и те всички са еднообразно огромни за мен. Но най-вече ме радват и впечатляват резултати, които може да не наподобяват огромни на пръв взор, само че за моите клиенти са извънредно значими.

Така да вземем за пример забележителна част от клиентите ми споделят, че спят доста по-добре (като дълготрайност и като качество на съня) още след първата ни среща. Един изключително впечатляващ случай беше с жена, която показа, че една 30-минутна групова ТЕС процедура й е помогнала да преодолее болежка, продължаваща месеци наред. (Важно е да кажа, че постоянно поучавам хората да ревизират от кое място идва болката и едвам тогава да се извърнат към ТЕС.) Имам клиенти, които след няколко сеанса се освободиха от пристъпи на под паника офанзиви. Други са хора с автоимунни и други хронични болести, включително и с хранителни разстройства. Там холистичният метод е наложителен, заради комплексността на положението, само че към момента малко хора се насочват към него. Забелязвам, обаче, че това се трансформира и го поздравявам, тъй като тъкмо те могат да се възползват най-пълноценно от изгодите от ТЕС и придвижването за себе си и живота си.

Какво следва да забележим на семинара „ Енергийна логика на психиката – мост сред два свята “ на 23 февруари?

Гергана Радович: Като сертифициран учител по ТЕС и холистичен терапевт знам, че от време на време ни е належащо напълно малко, с цел да намерим най-подходящия метод да помогнем на себе си. Затова проведох и този на практика семинар. Той е ориентиран към работещия, ангажиран, раздразнителен и изтощен човек, който е стъпил крепко на земята и няма време за губене, само че желае да се усеща по-добре и желае да реализира повече.

 f Thinkstock

На семинара 12 лектори ще представим на практика лекции по близки до актуалния човек тематики като: по какъв начин да се надигнем след неуспеха, по какъв начин да се оправим със напрежението, по какъв начин да преодолеем креативните блокажи, по какъв начин да се свържем по-добре с тялото си, по какъв начин да спим по-добре, по какъв начин да открием любовта към себе си, по какъв начин да балансираме по-добре връзките си, изключително когато става дума за пари и други.

Една от главните цели на семинара е да покаже кои са главните и най-лесни за приложение способи на енергийната логика на психиката и най-много по какъв начин всеки да стартира да ги ползва самичък и за проблеми, които той желае да позволи.

Ние като лектори добре познаваме компликациите на корпоративния човек от първо лице и желаеме да му покажем, че е допустимо да се оправи с тях елементарно, внимателно и продължително.

 f Thinkstock

Гергана Радович провежда семинар на 23 февруари 2019 година в хотел Хемус, предопределен за работещите хора с с напрежение всекидневие. 12 лектори ще показват по какъв начин да използваме методите от енергийната логика на психиката като ТЕС (техники за прочувствена свобода), с цел да се оправим с креативните блокажи, да освободим изобретателната си сила, да преборим напрежението, неудовлетворението и други тревожни признаци.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР