ГЕРБ за пореден път се извъртя за вероизповеданията. Причината е

...
ГЕРБ за пореден път се извъртя за вероизповеданията. Причината е
Коментари Харесай

Нинова обвини ГЕРБ и новата тройна коалиция в спекулиране с етническия мир

ГЕРБ за следващ път се извъртя за вероизповеданията. Причината е боязън, а не вслушване в гласа на хората Това уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.
" Вчера ГЕРБ оповестиха желанието си за смяна в Закона за вероизповеданията - да не се опрощават, а да се разсрочат отговорностите на мюфтийството. За нас от начало до край това е договорка сред ГЕРБ, Обединени патриоти и Движение за права и свободи, с цел да се избави държавното управление .
Ако не беше Българска социалистическа партия, това щеше да мине тихомълком и никой нямаше да разбере . Предложиха смяната не тъй като чуха гласа на хората, а тъй като се уплашиха от реакцията им. Новото предложение на ГЕРБ за отговорностите на вероизповеданията е остарялото, само че под друга, по-завоалирана форма .
Сподели с твоите другари
" През декември 2018 година този въпрос го обсъждахме и гласувахме в Народното събрание. Тогава говорихме и гласувахме срещу. Някой в страната да разбра, че има проблем? А в този момент? Българска социалистическа партия е отвън Народното събрание, предишния вторник ние първи декларирахме какъв е казусът и към този момент осми ден всеки в страната го разяснява и към този момент има някакъв резултат.
Имам риторичен въпрос – къде Българска социалистическа партия е по-силна – в цялото, в общото, в говорилнята, където никой не чува нашата друга позиция или отвън Народното събрание, където слага същия въпрос по същия метод и виждате каква е реакцията, съобщи Нинова.
" Борисов си напомни персоналното си присъединяване във Възродителния развой, заприказва се за опасност за етническия мир , мюфтията заприказва за Косово. Сега като анулираха опрощаването, има ли заплаха за националната сигурност , радикалиизраме ли се, ще има ли Косово?
Изводът – плашат ви, хора, не тъй като има етническо напрежение, а тъй като посредством вашите пари си заплащат на Движение за права и свободи оставането на власт . Сега още веднъж ви манипулират. Имайте самочувствие и храброст, че от вас зависят нещата.
Можете да измененията освен едно решение на Народното събрание и на кабинета, можете да измененията и модела на прехода , в случай че си повярвате, че силата е у вас хора. А тя е у вас ", съобщи Нинова.
" Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези отговорности. Едно разсрочване за 50 години да вземем за пример си е съвсем опрощаване . И сега манипулират и хвърлят прахуляк в очите на хората. Освен боязън в обществото, по този метод внасят и разделяне , уточни водачът на Българска социалистическа партия.
" Ще има ли график на разсрочване на д ълговете общинските лечебни заведения , с цел да не банкрутират, ще има ли график на отговорностите на български жители , с цел да им прибират имуществото частни правосъдни реализатори. Как по този начин – за едни по един метод, за други - по различен метод ", акцентира Нинова.
“Гарантирам, че това предложение ще бъде подкрепено от Движение за права и свободи и от Обединените патриоти, тъй като такава е била договорката. Замазват очите на хората, с цел да просъществува допустимо най-дълго н овата тройна коалиция ГЕРБ – Движение за права и свободи – Обединени патриоти , съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР