ГЕРБ вече имат фаворит за председател на новата антикорупционна комисия,

...
ГЕРБ вече имат фаворит за председател на новата антикорупционна комисия,
Коментари Харесай

ГЕРБ са харесали Пламен Георгиев за шеф на антикорупционната комисия, БСП обмислят дали да номинират

ГЕРБ към този момент имат любимец за ръководител на новата антикорупционна комисия, а от Българска социалистическа партия към момента обмислят дали да предлагат някого. Това сподели инспекция на " Дневник " в Народното събрание.

Днес разпоредбите за избор на нов ръководител бяха гласувани от Народното събрание, като в сряда от ръководителя на отрасловата парламентарна комисия Борис Ячев стана известно, че съставът на новото антикорупционно звено евентуално ще бъде запълнен до началото на март.

Антикорупционнният закон на ръководещите беше признат в края на 2017 година, а по-късно оцеля и през наложеното от президента Румен Радев несъгласие. В преходните и заключителните разпореждания на акта е записано, че съставът на комисията би трябвало да бъде запълнен до месец след влизането в действие на закона. Текст, който няма да бъде спазен.

Новата комисия се състои от ръководител, негов заместител и още трима членове.

Фаворитът на ГЕРБ, по информация на " Дневник ", е Пламен Георгиев -

началник на актуалната комисия за лишаване на противозаконното имущество. Неговата комисия, дружно с тази за битка с корупцията ще се влеят в новия орган. Вчера даже от към момента несформираната комисия се похвалиха с първата си акция против кмета на град Септември.

Движение за права и свободи към момента не са обсъждали дали ще издигат претендент за ръководител на новата комисия. " Вождовете други тематики ги вълнуват в последно време ", разяснява пред " Дневник " народен представител от " Обединени патриоти ", които също нямат позиция по тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР