ГЕРБ успяха да прокарат създаването на временна комисия в парламента,

...
ГЕРБ успяха да прокарат създаването на временна комисия в парламента,
Коментари Харесай

ГЕРБ все пак гласуваха комисия за Конституцията, оглави я Десислава Атанасова


ГЕРБ съумяха да прокарат основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание, която би трябвало да се занимава с предложенията за промени в Конституцията. Още през вчерашния ден от Българска социалистическа партия остро се опълчиха на това, а гласуването не се състоя заради липса на кворум.

113 народни представители гласоподаваха тази заран „ за “ комисията. Оглави я Десислава Атанасова, която ГЕРБ считат за свое „ острие “, само че тя постоянно „ свети “ с постове във Facebook, цитични и цялостни с правописни неточности.

Тома Биков и Красимир Ципов от ГЕРБ също са в комисията, както и Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти “. Тримата са заместници на Атанасова.

ГЕРБ предложи от тяхно име в комисията да влезе напусналият преди време ПГ на Българска социалистическа партия Спас Панчев. От квотата на патриотите влизат още Християн Митев и Борис Янчев.

От " ВОЛЯ " предложиха за членове Пламен Христов, Елена Пешева и Симеон Иванов.

Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу основаването на такава комисия, а Движение за права и свободи напуснаха залата.

Филип Попов от Българска социалистическа партия предизвести болшинството, че потеглят към цялостен цирк във връзка с подобен значим въпрос. " Не чакаме оценка от вас, " отвърна му ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

И двете партии са срещу плана за конституцията, свикването на Велико Народно заседание и основаването на комисията и поради това отхвърлиха да вземат участие в нея.

Опозоцията е безапелационна, че Комисията е опит за печелене на време болшинството да изкара мандата. Така си печелят време от два месеца, в които ще се разисква и проучва плана на ръководещите за нова Конституция.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР