ГЕРБ усеща, че премиерът и неин основател Бойко Борисов я

...
ГЕРБ усеща, че премиерът и неин основател Бойко Борисов я
Коментари Харесай

Радан Кънев: ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя в търсене на лично спасение

ГЕРБ усеща, че министър председателят и неин създател Бойко Борисов я изоставя в търсене на персонално избавление, написа Радан Кънев ( " Демократична България " ) в отзив след националната конференция на ГЕРБ, предава Offnews.bg. Там Борисов сложи ултиматум пред членовете на партията си с думите:  " Обичам ви, само че не е даденост това. Факт е, че Българска социалистическа партия с тези провалени политици ни приближават. Ако не ви светне алената лампичка, аз ще ви светна синя ".

``
реклама

Ето целия коментар на Кънев, препечатан от формалната му страница във Facebook:

Не бях слушал тирада на други Живков, пардон, други Борисов, 40 мин. без овации.

Дори пред политически “чужда ” аудитория нормално се оправя. Ясният изказ, простите фрази и селският комизъм са повсеместен код за триумф.

Ама този път - не. Може би защото  беше не тирада, а плач .

А може би  Партията ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя в търсене на персонална вероятност и избавление . И - на всичкото от горната страна - упреква тях. Партийната машина, която е основал по собствен облик и сходство, и която не смее да пръдне без единодушие от Него. А Той им се сърди, че не пърдят задоволително шумно...

Обвинението е взаимно - Той упреква Партията, Тя - Него. Древно-съветска трагикомедия. “Смъртта на Сталин ”, ребята...

А в действителност не знаят за какво не се получава. Защо, при безспорните триумфи в пълненето и празненето на бюджета, при изрично добра икономическа обстановка хората са недоволни, стопанската система се задъхва, а администрацията се проваля гръмовно при всеки опит за мъничка смяна, камо ли промяна.

А е доста просто. Трябва да погледнат в огледалото дружно, Тя и Той.  И ще видят не Пеевски, а една уродлива бюрократична машина, обсебила и четирите управляващи  и надлежно - виновна за всичко, за всяка пречка и неточност.

Ще видят обичания си облик на Царя-бащица, който “раздава ” на всеки, надлежно - е виновен за всяко лишаване и болежка.

Преди всичко ще видят по какъв начин това отнемане на цялата власт убива всяка свободна самодейност, убива риска на свободния пазар, убива трудолюбието и упоритостта на личните им назначени служители, “страхува ” бизнеса и притежателите, обезкуражава лекари и учители, даже да са с по-добри заплати. Защото виждат, че не могат да се развиват, да работят креативен, да оказват помощ.

Така е, други Борисов.

И преди трийсет години отново беше по този начин.  Сбъднатата фантазия на властническия водач е негово проклинание и негов край .

Sic transit gloria mundi (Така минава международната популярност - бел. ред.)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР