ГЕРБ ще внесе предложение за увеличаване на бюджетите на Българската

...
ГЕРБ ще внесе предложение за увеличаване на бюджетите на Българската
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: При положение, че Асен Василев е спрял течове за 8 млрд. лева, защо не увеличат бюджета за БАН?

ГЕРБ ще внесе предложение за увеличение на бюджетите на Българската академия на науките и висшите образователни заведения. Това разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът и някогашен образован министър Красимир Вълчев.

От академията се оплакаха, че за тази година нарастването в бюджета им, който идва непосредствено от страната е единствено 2 млн. лева

" Те не желаят чак толкоз доста пари - Българска академия на науките желае 20 млн., а ВУЗ-овете желаят 40 млн. - общо 60 млн. И това в случай, че Асен Василев е спрял течове за 8 милиарда лв.. Ние ги търсихме тези течове, не ги открихме на никое място. ГЕРБ са изцяло солидарни с Българска академия на науките за нуждата да получат по-голямо финансиране от страната. Търсили сме формулата да финансираме по-добре Българска академия на науките, само че и да повишим публичната значителност на техните резултати. Намерихме тази формула последните 4 години и дотацията беше увеличена с 69% в годините. Сигурно за тях това е малко и закъсняло, само че в този момент пристигнаха по-умни, знаещи и по-почтени ръководещи, редно беше да усилят дотацията. Инфлацията е двуцифрено число, всички приходи в публичния бранш са на -10% ", добави още Красимир Вълчев.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/756972485692364/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР