ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство, когато им

...
ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство, когато им
Коментари Харесай

ГЕРБ ще върне веднага втория мандат и няма да подкрепи трети

ГЕРБ ще върнат мандата за сформиране на държавно управление, когато им бъде връчен от президента. Това обявиха от партията след консултациите при президента през днешния ден. Десислава Атанасова и Даниел Митов прецизираха, че няма да поддържат и държавно управление, формирано с третия мандат. 

" Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат конституционни процедури. Отново декларирахме изрично при връчването на мандата незабавно ще го върнем. Няма да употребяваме конституционния период за съвещания и единодушие в Народното събрание. Следва президентът да реши по кое време да пристъпи към тази конституционна процедура ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред публицисти след консултациите с Политическа партия ГЕРБ.

Тя уточни, че диалогът им с президента е засегнал няколко тематики. " Първата е да потвърдим нашата позиция във връзка с бързината, с която считаме, че следва да се работи в идната конституционна процедура по връчване на втори мандат. Убедени сме, че това ще даде опция оптимално бързо да се сформира държавно управление от партиите, които са декларирали такава подготвеност ", съобщи Атанасова. 

" Считаме, че е доста по-добре да се премине към връчването на втори и трети мандат и в случай че се сформира държавно управление, точно зад него да застане парламентарно болшинство, което да носи отговорност както за актуализацията на бюджета и ръководство на рецесии, по този начин и за подготовка на идващ бюджет за 2022 година ", добави тя. 

В диалогът са били разисквани и тематиките, които през вчерашния ден бяха разисквани на КСНС. " Становището на парламентарно показаните групи е, че мястото за разискване на актуализацията на бюджета е в Народното събрание и тази актуализация не може да бъде обвързана с изискването връчване на втори мандат или съвещания с парламентарните групи ", добави Атанасова.  

Митов добави, че през вчерашния ден на Консултативния съвет по национална сигурност по отношение на проблема с поданството на министъра на стопанската система Кирил Петков, част от политическите сили са дали своебразен избор на съмнение към служебния кабинет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР