ГЕРБ ще предложи социалният министър да остане председател на Националния

...
ГЕРБ ще предложи социалният министър да остане председател на Националния
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага социалният министър да остане председател на Съвета за хората с увреждания

ГЕРБ ще предложи общественият министър да остане ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Това разгласи в пленарна зала Светлана Ангелова по време на дебатите по новия Законопроект за хората с увреждания.

В плана е заложен текст, който планува съветът да се ръководи от отраслов вицепремиер, вместо както е в този момент - от министъра на труда и обществената политика.  В момента отраслов вицепремиер е Валери Симеонов против който има митинги и искане за оставка.

" Няма драма, ние сме на първо четене на този закон, до влизането му в действие ръководител на съвета е министърът на труда и обществената политика ", уточни Ангелова. По думите й ежедневната, оперативна работа на министъра е да съблюдава всички политики, в това число и политиката за хората с увреждания.

Ангелова съобщи, че в законопроекта са залегнали в сички претенции на протестиращите майки на деца с увреждания. " Законът ще е за всички хора с увреждания, които са над 750 000 ", добави тя. Ангелова изрази убеждението си, че с този законопроект е реализирано допустимо най-хубавото и уравновесено решение в посока смяна политиките на хората с увреждания. " Никой от нас няма изгода от опълчване ", акцентира тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР