ГЕРБ ще подадат в прокуратурата сигнал за злоупотреба с държавни

...
ГЕРБ ще подадат в прокуратурата сигнал за злоупотреба с държавни
Коментари Харесай

ГЕРБ ще освобождава Златица от БСП, дава кметa на прокурор

ГЕРБ ще подадат в прокуратурата сигнал за корист с държавни пари против Магдалена Иванова, кмет в община Златица, издигната от Българска социалистическа партия.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов цитира отчет на Агенцията за Държавна финансова ревизия (ДФК) от края на 2014 година за одит на община Златица и Милена Иванова. " Констатациите на ДФК са меко казано фрапиращи. При възлагането на строително-монтажните работи кметицата на Българска социалистическа партия Милена Иванова не е провела процедура по закона за публичните поръчки ", сподели Иванов. Става въпрос за дотъкмяване на учебното заведение в Златица, за което са отпуснати 2,108 млн. лева с разпореждане на министерски съвет на Министерски съвет от държавното управление на Пламен Орешарски.

Според депутата от ГЕРБ Васил Цветков разширението на учебното заведение в Златица е трета категория, което автоматизирано постанова той да има и публикуван строителен контрол. " Такъв обаче не е определен. Избран е два дни преди да се показа протокол от строителите за осъществяване на над 77% от обекта и то не с възлагане на социална поръчка, а с непосредствено договаряне с дадена компания. Има градеж, само че няма контрол ", сподели Цветков.

Бившият народен представител Антон Тодоров сподели, че Българска социалистическа партия ръководи в 33 общини от 265 общини в България. " В тях от година-година и половина се носят писъци на угнетеното население. В 33 общини Българска социалистическа партия постанова жесток режим на ръководство, който няма нищо общо нито с демокрацията, нито с пазарната стопанска система, нито с това, което назоваваме транспарантно, обществено ръководство ", сподели Тодоров. Писъците на угнетените от Българска социалистическа партия жители достигнали до 16-17 етаж на административната постройка на НДК, където е офиса на ГЕРБ.

" Време е за освобождение на Златица от Българска социалистическа партия и компания ", прикани Тодоров.

Според отчета за инспекцията на ДФК планът по който са отпуснати парите планува създаване на два образователни корпуса А и Б. Корпус Б е пуснат в употреба през 2005 година, а в корпус А трябвало да се изградят 8 образователни стаи, учебен стол и конгрес (топла връзка), който да свързва стола със остаряла постройка на учебното заведение. Децата са се хранили в стола на Домашен обществен патронаж, който е на 500 м. от учебното заведение. Тодоров сподели фотоси, че и в този момент децата вървят пешком до обществения патронаж за обяд.

От отчета на ДФК се схваща, че строителството е предоставено на " Радованов -Младенов Р-М " ООД, като в допълнение съглашение към главен контракт за строителство със същата компания през 1992 година Според отчет от инспекцията това е нарушаване на Закона за публични поръчки, защото социална поръчка се разпорежда при контракти за строителство над 264 000 лева Освен това последните заплащания на общината са направени без Акт 15 и Акт 19, т.е. без да се откри годността на градежа.

Собственици на компанията реализатор са Никола Василев Радованов и Младен Иванов Младенов, съгласно Търговския указател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР