ГЕРБ ще оттегли кандидатурата на юриста Красимир Ципов за председател

...
ГЕРБ ще оттегли кандидатурата на юриста Красимир Ципов за председател
Коментари Харесай

ГЕРБ оттегля Красимир Ципов като председател на ЦИК заради готвен капан

ГЕРБ ще отдръпна кандидатурата на юриста Красимир Ципов за ръководител на новата Централна изборна комисия (ЦИК). От партията ще запазят претендентите за заместник-председател и членове на ЦИК. Това заяви водачът Бойко Борисов след съвещание на Изпълнителната комисия на партията.

По думите му по време на консултациите при президента в сряда от останалите партии се споглеждали и се схванало, че са се сговорили да не оферират ръководител и секретар за новата комисия.

" Утре в случай че няма видеонаблюдение на изборите, кой ще излезе да изясни за какво? Красимир Ципов като ръководител би трябвало да излезе. Това е капан " , сподели Бойко Борисов.

Заявката за отдръпването на кандидатурата на някогашния народен представител и някогашен заместник-министър на вътрешните работи идва откакто от " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " оповестиха, че не поддържат Красимир Ципов за ръководител на новата ЦИК.

Обратът в позицията на ГЕРБ ненапълно е неочакван и поради обстоятелството, че в сряда до последно ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова се бори да отбрани позицията, че ГЕРБ би трябвало да посочат ръководителя на ЦИК, тъй като са първа политическа мощ на провелите се парламентарни избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР