ГЕРБ ще отправи питане към служебния министър-председател Гълъб Донев за

...
ГЕРБ ще отправи питане към служебния министър-председател Гълъб Донев за
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: ГЕРБ ще отправи питане към Гълъб Донев за увеличение на заплатите на служителите от МВнР

ГЕРБ ще насочи запитване към служебния министър-председател Гълъб Донев за нарастване на заплатите на чиновниците от Министерство на външните работи. Това сподели в ефира на NOVA ръководителят на Комисията по външна политика и някогашен външен министър на България Екатерина Захариева. По думите й има опция за повишаването им с към 30%.

" Истината е, че заплатите на Министерството на външните работи са по-ниски от междинните в администрацията ", призна Захариева. Това не се отнасяло за всички чиновници, само че по-младите дипломати несъмнено били с ниски хонорари, добави тя. Бившият отраслов министър съобщи, че за 4 години заплатите на чиновниците скочили с 45%, само че в последните две те не са помръдвали.

Захариева обаче твърди, че в случай че нов държавен бюджет бъде импортиран преди да има образуван постоянен кабинет, ще стартира предизборно разпределяне на пари и има риск страната да бъде фалирана. Депутатът увери, че най-голямата партия в Народното събрание ще направи всичко допустимо да бъде основано постоянно държавно управление.

Тя разяснява и тематиката Шенген, откакто в сряда вечерта президентът Румен Радев организира диалог в нидерландския си сътрудник Марк Рюте. Според ръководителя на външната комисия в Народното събрание няма по какъв начин да бъдем възприемани на съществено, в случай, че не можем да съставим постоянен постоянен кабинет. " Това пречи на решението за Шенген ", безапелационна е Захариева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР