ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения

...
ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията

ГЕРБ-СДС ще взе участие само в съвещанията на Народно събрание за промени в Конституцията. Въпреки че имахме реализирана официална сделка с сътрудниците от ПП-ДБ на лидерска среща. Това, което следим в последните часове, е че за следващ път не се съблюдават задължения. Това съобщи на брифинг ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ Имах персонален диалог с премиера Денков за обстановката в „ Пирогов “. Отново декларирам – ние сме комплицирани кои са водачите в ППДБ. С господин Денков говорихме във връзка с безпринципните смени, които се вършат. Очевидно той няма качеството на министър-председател, откакто здравният министър си взема решения, без да са съгласувани с него. Имаше ясна сделка сред Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече земетресения в ръководството, а е значимо да работим за държавен бюджет и Конституция ”, сподели още Атанасова.

„ Нашата парламентарна група ще взе участие само в съвещанията, които касаят приемането на промените и допълненията на Конституцията. Няма да подкрепим едно решение на Министерски съвет, до момента в който няма явен механизъм. Думите в политиката значат отговорност, дейностите носят последствия.  Ние неведнъж даваме един и същи сигнал. Щом носим дружно отговорността пред българските жители, е редно и дружно да взимаме  решенията. Трябваше през вчерашния ден еврокомисар да пристигна и да каже – би трябвало да бъде прекъсната дерогацията за „ Лукойл “. Условия ние не слагаме, ние желаеме партньорски връзки. Така, както сме го показали неведнъж. Миналата седмица дадохме крачка обратно – точно тъй като желаем България да има държавен бюджет и да бъде изменена Конституцията. Започваме да мислим, че някой търси съзнателно провокации ”, съобщи Атанасова.

„ Знаете, че тематиката за Министерство на вътрешните работи, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, само че тази тематика се измести от фокуса и към този момент се спекулира с тематиката „ здраве “ – един път през грозния спор в пленарна зала, в този момент към този момент стартира политическо кадруване в комерсиалните сдружения “, добави Атанасова.

По мотив промяната на шефа на „ Пирогов “ ръководителят на здравната комисия Костадин Ангелов съобщи, че „ Пирогов ” е на облага, а основата в промяната на шефа е обявяването  случая със съветника на военния министър Мустафа Емин.

„ Няма скандал с състезанията в болничното заведение. За нас е значимо едно – кой е министър председателят на България. Това е разисквано с Денков, той прочете отчета и съгласно неговите думи няма нарушавания, които да изискват промяната на шефа на „ Пирогов “. Денков явно се обезличава от личните си министри. Той сподели пред вас, че явно няма да сменя шефа на „ Пирогов “. Днес идва един отчет, изсмукан от пръстите си и има доста аргументи ние да не позволяваме промяната на един човек с различен. „ Пирогов “ е на облага, хората си правят работата. Опитват се да измислят някакъв скандал. В момента се написа прессъобщението в Министерството на здравеопазването и се пробва да се измисли нов претекст за отстраняването на шефа. Въпросът е един-единствен – кой е министър председателят на България? Явно не е акад. Денков, а министърът на опазването на здравето проф. Хинков “, сподели още Ангелов.

Депутатът Делян Добрев съобщи, че тематиката за дерогацията за „ Лукойл “ към този момент е и европейска тематика.

„ Не изключвам в идващите дни да се опитат да предизвикат митинги “, разяснява Добрев във връзка желанието на компанията да продаде активите си в страната.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР