ГЕРБ-СДС ще търси вариант за правителство, дори и без ПП-ДБ,

...
ГЕРБ-СДС ще търси вариант за правителство, дори и без ПП-ДБ,
Коментари Харесай

Борисов: Имаме и други варианти, ако ПП-ДБ упорито ни отказват

ГЕРБ-СДС ще търси вид за държавно управление, даже и без ПП-ДБ, в случай че обединението “Промяната ” настойчиво отхвърля сформиране на кабинет сред първите две политически сили. Това даде да се разбере водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос на Труд  ще договаря ли ГЕРБ-СДС с останалите партии от 49-ото Народно заседание - “Възраждане ”, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ за лъчение на постоянно държавно управление.

“Считам, че кабинет ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е най-стабилното, евроатлантическо държавно управление, в това число по-късно подкрепено по тематики и от другите партии в Народното събрание ”, съобщи Бойко Борисов. И означи, че има доста тематики, с които ГЕРБ-СДС има допирни точки с останалите парламентарно показани партии. Лидерът на ГЕРБ даде образец за взаимни дейности с третата политическа мощ в 49-ото Народно заседание по Плана за възобновяване и резистентност: “Примерно, с “Възраждане ” сме на едно мнение за предоговаряне на Плана в частта “Енергетика ”, частта “Батерии ”, по този начин държавното управление може да търси по-големи болшинства ”.

“Ще положа и поставям всички старания да имаме постоянно държавно управление ”, безапелационен беше в отговора си някогашният министър-председател.

“След като изчерпаме тези благоприятни условия (за кабинет ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, б. р.), тогава ще предложа и други разновидности ”, съобщи Бойко Борисов и добави: “Ние в този момент сме откровени и споделяме - това е, което считаме за устойчиво болшинство ”.

“Когато се изчерпи този формат с ПП-ДБ, тъй като там са доста водачи, само че в края на краищата, когато имаме мандат и седнем на формален диалог, това, което се разберем - “да ”, “не ” и ние като първа политическа мощ, победила с машини и без машини, и заедно и поотделно, знаем нашата отговорност. Но голямото ни терзание е, че в действителност страната е издънена, бюджетът го демонстрира ясно ”, уточни водачът на ГЕРБ.

“В тези условия не е почтено да се хвърля отговорност на една партия. След като всички заедно и Българска социалистическа партия, и Има Такъв Народ, и президентството със служебните държавни управления, и Политическа партия, и Демократична България, две години способстваха колкото можаха за това, в този момент да ме гледат в профил, и да ми споделят “Борисов да си носи отговорност, че е пръв ” - не е почтено ”, безапелационен беше Бойко Борисов.

На въпрос кого от ГЕРБ-СДС ще предлагат за министър-председател, който тази седмица да получи по конституционната процедура първия изследователски мандат от президента Румен Радев за сформиране на кабинет, водачът на ГЕРБ сподели: “В взаимозависимост от обстановката имаме разнообразни разновидности. След Кирил Петков, Гълъб Донев, Стефан Янев, както преди време девалвира след мен името на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, в този момент по същия метод мога да кажа, че девалвира името на премиера, тъй като през тези две години всичко беше под сянката на президентството ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР