ГЕРБ-СДС ще приеме експерти от ДПС и Има такъв народ

...
ГЕРБ-СДС ще приеме експерти от ДПС и Има такъв народ
Коментари Харесай

Кабинетът на ГЕРБ ще приеме експерти от ДПС и ИТН

ГЕРБ-СДС ще одобри специалисти от Движение за права и свободи и " ИТН " (ИТН) в състава на своя кабинет, откакто двете партии оповестиха поддръжката си за сформиране на държавно управление с първия мандат. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова в изявление за Нова телевизия.

За момента не е ясно какво ще бъде разпределението на ресорите сред трите обединения. Петкова съобщи, че задачата на кабинета с кандидат-премиер Мария Габриел е да се намерят " в действителност най-хубавите специалисти за всяка позиция, с цел да изведем България от рецесиите ".

Разговорите за състава на държавното управление към момента не престават, а имената на министрите се чака да станат ясни в понеделник, когато Габриел ще върне на президента Румен Радев изпълнен мандат.

Петкова сподели, че партията ѝ ще търси поддръжка от " всеки един български депутат, който милее за България и е задоволително виновен ”.

До момента държавното управление на Мария Габриел е получило формалната поддръжка на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Общо депутатите от тези три парламентарни групи разполагат с 116 гласа, като не им доближават единствено 5 за търсеното болшинство. Има опция обаче кабинетът да мине, в случай че в пленарната зала има по-нисък кворум в деня на гласуването му.

Теменужка Петкова разяснява и поисканата от Габриел оставка на основния прокурор, като напомни, че въпросът се нареждал на трето място в програмата на кандидат-премиера.

" Първият беше разрешаване на политическата рецесия, а вторият - стабилизиране на обществените финанси ”, уточни тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР