ГЕРБ-СДС предлага два варианта за връщане на цената на горивата

...
ГЕРБ-СДС предлага два варианта за връщане на цената на горивата
Коментари Харесай

От ГЕРБ-СДС предлагат два варианта за намаление на цената на горивата с един лев в полза на потребителите

ГЕРБ-СДС предлага два разновидността за връщане на цената на горивата с един лев в интерес на потребителите. Вариантите бяха показани по време на конференция в централата на ГЕРБ от Делян Добрев. По думите му българите губят 3,5 милиарда лева от цените на горивата на година при изискване, че цената на нефта е паднала сред 30-40 % от началото на войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя по проблема с горивата да има сериозна инспекция

на паричните потоци от страна на службите за сигурност и финансовото разузнаване. Обръщаме се към премиера и към финансовото разузнаване, дано да ревизират, сподели Борисов. 

Между 30 и 40 % е по-евтин уралският петрол от петрола вид " Брент ",

означи Добрев. Ето по тази причина приказваме, че от началото на войната нас ни мамят с един лев на литър, добави той. " Лукойл Нефтохим " преработва уралски петрол, а не " Брент ", за което лобира вицепремиерът Асен Василев в Европейска комисия - да получим изключение, уточни Делян Добрев и посочи, че вместо в резултат на тази дерогация цените да спаднат, у нас те не престават да се качват.

Добрев изясни, че има един лев разлика в цената за потребителите и предложи две решения за нормализиране на пазара .

Сега " Лукойл Литаско " купува съветските барели и ги дава на ишлеме за преправка на рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “, след което тя ги връща назад на " Лукойл Литаско ", който ги продава по бензиностанциите на цена от 3,50 лева, обясни Добрев.

Ние предлагаме страната в лицето на „ Български Енергиен Холдинг “ (БЕХ)

да вземем за пример да конкурира " Лукойл Литаско " и да купува недопечен нефт, след което да го предлага за преправка на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ на действителната цена от 2,50 лева за литър. По думите му по този начин на пазарен принцип страната ще конкурира " Лукойл Литаско " и цената ще се възстановява. Още повече, че страната държи златната акция в рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “. Ние желаеме да увеличим конкуренцията, с цел да падне цената, изясни Добрев. 

Другият вид, който от ГЕРБ оферират като решение на казуса с цената на горивата ,

е още при вноса на горивото страната да постави данък от един лев на литър, който да постъпва в държавния бюджет и след това от бюджета да се компенсира всеки с един лев на литър.

В България се употребяват 3,5 милиарда литра гориво, по един лев, това са 3,5 милиарда лв. на година, уточни Добрев .

Това се опитваме да върнем на всички консуматори в България, сподели още той. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов добави, че 3,5 милиарда лева изтичат от България. 

Бойко Борисов изрече съболезнования към околните на починалите при осъществяване на служебния си дълг полицейски чиновници от Бургас .

Той разяснява и мигрантския напън по границата с южната ни съседка. По време на миграционната рецесия Балканският път през България бе затворен, напомни Борисов. Не оградата е, която ги възпира, добави водачът на ГЕРБ. Тогава с Ердоган направихме по този начин, че вътрешните ни министри пост по пост, по име да се знаят, уточни Борисов и добави, че има два фактора, които са решаващи - волята на турския президент Ердоган и на Европейската комисия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР