ГЕРБ-СДС остава на план А, започвайки преговори с ДПС, БСП,

...
ГЕРБ-СДС остава на план А, започвайки преговори с ДПС, БСП,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще предложим на другите партии да предложат експерти или политици за правителството и всички да споделим отговорността

ГЕРБ-СДС остава на проект А, започвайки договаряния с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “, защото първо право да осъществят мандата си има първата политическа мощ. Това стана ясно от думите на председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова.

Това е проект А, тъй като постоянно на първия А тим се дава късмет да се осъществя, изясни тя пред Би Ти Ви в отговор дали е задействан проект Б, както преди седмици се беше изразил водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

До този миг имахме договаряния с ПП-ДБ. Положихме много старания, направихме много взаимни отстъпки за един естествен разговор, описа Атанасова. Обясни, че прави оценка това доста позитивно.

Много от текстовете в управническата стратегия обаче не били съгласувани с ГЕРБ, тъй като ПП-ДБ не приели мнението им, а най-после я показали като своя.

Колегите избраха различен метод и даже не ни уведомиха по кое време ще показват собствен състав на кабинет, изясни тя. Никой не ги бе съгласувал, нито даже съобщил.

„ Съгласете се, че с някои от политическите партии или групи имаме сходства, само че и разлики “, разяснява Атанасова.

По-рано през днешния ден Борисов съобщи, че партията му стартира договаряния и с останалите парламентарни групи. Като на следващия ден ще се срещнат с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “, а в петък – с „ Възраждане “.

Ние ще представим нашата управническа стратегия и започваме съвещания с тях, с цел да търсим поддръжка, тъй като, в случай че желаеме България да има държавно управление, то би трябвало да намерим поддръжка то да се осъществя, сподели тя. И изрази страдание, че от „ Промяната “ и Демократична България не са поискали общо ръководство.

„ Очевидно е “, отговори тя на въпрос дали от ГЕРБ-СДС към този момент са разбрали, че няма да имат държавно управление с ПП-ДБ. Многократно по каквито и управнически въпроси да сме желали да приказваме, те споделяха, че няма да приказват повече с нас, описа Атанасова.

„ Можем да предложим на всички останали да излъчат специалисти или политици или държавното управление да бъде напълно експертно, само че всички да споделим отговорността “, изясни тя.

Ако никой не желае да се ангажира нито с специалисти, нито с политически представители, ГЕРБ ще предложат свое държавно управление на малцинството, добави тя. Те имат няколко разновидността за министър председател, който да се яви пред президента и да вземе проучвателния мандат.

Тя не разяснява дали ГЕРБ-СДС биха влезнали в ръководство с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

„ Хайде, ние ще сме в изпълнителната власт, а те ще ни управляват, като ни поддържат “, сподели за ПП/ДБ Атанасова, като изясни, че това е огледално на тяхното предложение. Тя благодари на президентската институция, че дава време на партиите да водят договаряния между тях преди връчването на първия мандат.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР