ГЕРБ-СДС няма да внася предложение за незабавно прекратяване на дерогацията

...
ГЕРБ-СДС няма да внася предложение за незабавно прекратяване на дерогацията
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС се отказа от прекратяването на дерогацията за внос на руски петрол

ГЕРБ-СДС няма да внася предложение за неотложно преустановяване на дерогацията за импорт на съветски нефт, в случай че " Лукойл " издължи неотложно близо 500 млн. лева неплатени налози. Това стана ясно след близо два часа договаряния сред партиите, подкрепящи държавното управление.
Прочетете още
От компанията " Лукойл " би трябвало да внесат още един милиард лв. от дължимата разлика сред сортовете " Урал " и " Бренд " във Фонда за енергийна сигурност, с които ще се заплащат обезщетения за българските жители. От ГЕРБ и Движение за права и свободи ги пресметнаха на 73 стотинки за литър гориво, написа БНР.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС изясни: " Ще вземем от " Лукойл " един милиард насъбрана сума до момента и тези средства ще бъдат дадени на хората като обезщетения за горивата. Така горивото на бензиностанциите няма да коства 3 лв., а след компенсацията ще коства 2  лева - 2 лв. и стотинки ".

По думите му осъществяването на решението за компенсиране на потребителите може да стартира безусловно още от вторник.

Как е допустимо това? В петък ще има изключително съвещание на Народното събрание за превъзмогване на ветото на президента върху закона за енергетиката, а публикуването на решението на Народното събрание в Държавен вестник ще даде опция на държавното управление да работи, само че последваха предизвестия. Делян Пеевски - съпредседател на групата на Движение за права и свободи, съобщи:

" Щом успяхме да форсираме събирането на милиард и половина за българските жители, ние сме удовлетворени. Докато съумяваме да работим за хората и да реализираме тези резултати, ние ще поддържаме това държавно управление. Ако не се случва, сме ви го споделили ясно, че няма да го поддържаме ".

Пеевски посъветва още да не се търси конспирация в отсъствието на представители на ПП-ДБ в общественото изказване, тъй като съпредседателите на групата Кирил Петков и Атанас Атанасов са взели участие дружно с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев, който се е присъединил отдалечено.

И още едно решение от срещата: ще бъдат импортирани законови ремонти за слагане на базите за предпазване на горива под ръководството на Държавния запас. Целта е да се отстрани монопола на " Лукойл ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР