ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността в София заради

...
ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността в София заради
Коментари Харесай

Заради мигрантските сблъсъци в София: ГЕРБ настоява за извънредно заседание на СОС

ГЕРБ-СДС упорства за изключително съвещание за сигурността в София поради случаи на принуждение с непознати жители, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Първият случай е от 6 март, при който на бул. " Витоша " задгранични студенти атакуват момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали, показват от ГЕРБ-СДС. Другите два случая са от вечерта на 8 март, когато става сборичкване в центъра за бежанци в кв. " Овча купел ", а на бул. " Витоша " млади мъже атакуват пакистански студенти с британско поданство, написа в известието

" Тези произшествия имат капацитет да провокират непредвидими ответни реакции за възмездие. Има редица сигнали от поданици на регион " Овча купел ", които живеят в непрекъснат боязън от конфликти с мигранти ", декларират от ГЕРБ-СДС.

Заради случаите с физическо принуждение в столицата, заместник-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и ръководителят на Комисията по публичен ред и сигурност Ваня Тагарева насочиха искане за привикване на изключително съвещание на Столичния общински съвет по тематика " Сигурност ".

" Нужно е да бъдат подхванати незабавни и съответни ограничения, належащо е патрулите да бъдат фокусирани върху рисковите зони и да се усилят патрулиращите екипи както в центъра, по този начин и рисковите от произшествия квартали ", счита Георги Георгиев, представен от БТА.

Председателят на Комисията по публичен ред и сигурност Ваня Тагарева упорства на изключителното съвещание на Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев и виновните служби да рапортуват за обстановката със сигурността в града и ограниченията, които се взимат.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха по-рано за формирано досъдебно произвеждане по случая със сбиването на бул. " Витоша " през вчерашния ден. Те осведомиха също за сборичкване в центъра за бежанци в столичния квартал " Овча купел ", при което е потърпевш леко един човек.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР