ГЕРБ-СДС инициираха лидерска среща с втората по численост парламентарна формация

...
ГЕРБ-СДС инициираха лидерска среща с втората по численост парламентарна формация
Коментари Харесай

Лидерска среща събира ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС предизвикаха лидерска среща с втората по бройка парламентарна групировка " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Първата от поредицата лидерски срещи по самодейност на ГЕРБ-СДС ще се организира през днешния ден от 10,30 часа с управлението на ПП-ДБ. Те остават желан сътрудник за първата политическа мощ в 49-ия парламент.
-->
До срещата през днешния ден се стигна след поредност от диалози сред работни групи по законодателната стратегия, компромис за избора на ръководител на Народното събрание и съвещания при президента.

Въпреки разбирателството по основни цели двете обединения не могат да реализират единодушие за сформиране на държавно управление. От ГЕРБ-СДС не престават да упорстват да получат отговор на въпроса за какво ПП-ДБ отхвърлят поддръжка за кабинет с техния мандат.

Деница Сачева разяснява: " Те са фокусирани само върху това да излъчват послания, че не биха създали нищо с ГЕРБ в първия мандат, само че въпреки това пък наподобява, че сякаш всичко, което биха могли да създадат с втория мандат, могат да го създадат единствено с ГЕРБ. Нелепо звучи да бъдем призовавани ние да се откажем от първия мандат, да не приказваме за политики, а просто да изпълняваме ултиматума на втория ".

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев е безапелационен, че разграничителните линии са ясно обрисувани и са налице: „ Драматични разлики са това по какъв начин да се ръководи държавата…Ако се стигне до втори мандат, ще стартираме диалози с всички партии, ще предложим ясна стратегия “, което изцяло изключва поддръжка за мандат на ГЕРБ.

На този декор през вчерашния ден президентът Румен Радев разгласи, че няма да бърза с връчването на първия мандат, с цел да даде опция на депутатите да одобряват значимите закони по Плана за възобновяване и бюджета.

До края на седмицата ГЕРБ-СДС ще поканят на срещи и водачите на останалите парламентарно показани партии в 49-ото Народно заседание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР