ГЕРБ-СДС, ДПС и финансовият министър Асен Василев се разбраха за

...
ГЕРБ-СДС, ДПС и финансовият министър Асен Василев се разбраха за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ДПС и Асен Василев се разбраха за бюджета, вота на недоверие и дерогацията

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и финансовият министър Асен Василев се схванаха за бюджета за следващата година, за кворума и за дерогацията.

Партиите са се договорили дерогацията за „ Лукойл “ да отпадне на два стадия – от 1 януари 2024 година да бъдат спрени квотите за експорт на артикули от съветски нефт, а вносът за бургаската рафинерия да бъде преустановен от 1 март 2024 година

Дерогацията ще бъде анулирана в две стъпки

„ За този временен интервал сме се съгласили, че с цел да няма финансови разтърсвания на пазара, тези вреди – от покачването на цената на дизела и бензина, да бъдат поети от българските жители “, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Мислим, че тази формула, която намерихме, хем ще удовлетвори българските жители и пазара, хем ще спре износа на свърхпечалби към Русия и финансиране на войната “, разяснява тематиката и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Икономическият министър Асен Василев изиска рафинерията да работи на цялостен потенциал, без значение с какъв нефт.

„ Коалицията „ Путин “ е реалност “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи

„ Целта до края на годината е, и това се следи от митниците, 20% неруски, а 80% съветски “, изясни министърът на стопанската система Богдан Богданов.

Компромисът съгласно финансовия министър обаче подсигурява равномерен преход без повишаване на горивата. Асен Василев отстъпи и пред настояването на ГЕРБ и Движение за права и свободи за новата такса за пренос на съветски газ през България.

Не аз звъннах на Бойко Борисов, а той ми звънна на мен преди балотажа, сподели той

„ Отпада вноската от „ Газпром “, като не е 100% несъмнено, че ще бъде осъществена в приходната част. Със същата сума се понижава и разходната част, финансовите разноски пък падат от 12 на 10 милиарда лв. “, изясни Василев.

ГЕРБ и Движение за права и свободи ще поддържат бюджета, в случай че има лист с предпочитани капиталови планове като пътища и автомагистрали
„ Движение за права и свободи сложи изискване да има предпочитан лист с вложения за общините “, съобщи Йордан Цонев.

Сигналът е изпратен от Делян Добрев и Делян Пеевски

Трите политически обединения са се разбрали още да заобикалят плаващи болшинства в Народното събрание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР