ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно

...
ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно
Коментари Харесай

Политолози: Местните избори ще са трудни за ГЕРБ

ГЕРБ са в по-тежка позиция на идните локални избори съгласно предходните. Около това мнение се сплотиха политолозите Румяна Коларова и Първан Симеонов в утринния блок на Нова телевизия.
"Сценарият на Конгреса на ГЕРБ беше изработен по този начин, че да не се изнасят никакви вътрешни спорове, тъй че да се резервира импулсът, който партията получи на европейските избори. Като че ли сюжетът беше мощно съветван със западноевропейските сътрудници на ГЕРБ в смисъл, че той възпроизвежда процедурите, които се съблюдават в европейските партии при сходна ситуация”, съобщи политологът Румяна Коларова.
Според нея ГЕРБ са в по-тежка позиция на идните локални избори съгласно предходните.
„ ГЕРБ са в по-тежка позиция съгласно огромния триумф, който имаха на предходните локални избори, само че една партия преценя своя триумф не по отношение на предходните избори, а по отношение на задачата, която си слага предизборно”, сподели още Коларова.
Политологът Първан Симеонов съобщи, че отстраняването на Цветан Цветанов от всички управителни постове в партията не е ненадейно.
„ Още в разгара на „ Апартаментгейт” стана ясно, че Борисов ще употребява отдалия му се случай, с цел да изтласка Цветанов и да си върне контрола върху партията. Това се случва. Нищо ненадейно. Чак да го изгони от партията – не бива”.
Той разяснява и идните локални избори. И съгласно него партията на ръководещите се намира в по-трудно позиция по отношение на предходните локални избори.
„ В трите най-големи града, ГЕРБ е в малко по-трудна позиция. Въпросът на ГЕРБ са балотажите. Ако се стигне до балотажи и Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили съумеят да повдигнат кандидатура, която да събере антивот - това може да е проблем. Борисов би трябвало да измисли нещо изобретателно и съгласно мен той е намислил нещо”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР