ГЕРБ са против предложението на Асен Василев за връщане на

...
ГЕРБ са против предложението на Асен Василев за връщане на
Коментари Харесай

ГЕРБ против предложението на Асен Василев за връщане на 20% ДДС за ресторантите

ГЕРБ са срещу предлагането на Асен Василев за връщане на 20% Данък добавена стойност за заведенията за хранене, това съобщи Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.
" Ние няма по какъв начин да подкрепим, заради обстоятелството, че сме поели ангажимент към нашите гласоподаватели. Още повече такива еднолични решения от старана на министъра на финансите, без съглъсуване с политическа партия ГЕРБ за нас са безусловно неприемливи. "
" Така че първо считаме, че би трябвало да се възвърне разговора с сектора, да се преразгледат предложенията на сектора и чак тогава да се реши дали би трябвало да се подвигат още ставки " - добави още Трифонова.
Александър Иванов съобщи, че Василев е бил подсилен като финансов министър от ГЕРБ-СДС при приемането на бюджета за 2023. Където всякъкв тип ограничения за събиране на налози, са били подкрепени. По думите му всевъзможен различен тип ограничения, внезапни придвижвания по отношение на повишение на данъчни ставки не е разисквано с ПГ на ГЕРБ и няма да бъде подкрепено.
Любен Дилов - наследник, счита, че концепцията за въвеждането на патентния налог е била отхвърлена прекомерно бързо.
" Патентния налог е един от инструментите,които могат да опарят диференцияцията сред другия вид заведения за хранене и заведения, която сега общото законодателство не прави. "
" Надявам се откровено, че министърът не го мисли съществено. Защото, в случай че го мисли съществено, ще срещне доста респективно сериозна опозиция " - добави още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР