ГЕРБ приема предложението на Демократична България за ротационно председателство на

...
ГЕРБ приема предложението на Демократична България за ротационно председателство на
Коментари Харесай

Развръзка? ГЕРБ приема предложението за ротационно председателство на НС

ГЕРБ приема предлагането на „ Демократична България ” за ротационно председателство на Народното събрание с „ Продължаваме промяната ”. Решението бе оповестено от водача на партията Бойко Борисов след незабавен съвет на Изпълнителната комисия на партията, а изказването му бе излъчено онлайн.

“Народът не заслужава това, което през днешния ден се случи в Народното събрание. Ние не сме се заинатили ”, сподели Борисов.

Финансова, политическа, миграционна, енергийна – всяка друга, която приложиш към рецесия, е реалност, а ние продължаваме да се занимаваме какъв да е ръководител на Народно събрание, съобщи Борисов.

“Христо Иванов и „ Да, България ” дават едно рационално предложение и аз им благодаря. Важно е то незабавно да проработи ”, сподели още водачът на ГЕРБ.

“В петък на председателски съвет изразете нашата поддръжка за това предложение и да се отпуши работата на Народно събрание ”, съобщи още Борисов, обръщайки се към народните представители от партията.

След диспути от над 4 часа и няколко гласувания, н сряда депутатите не одобриха нито една от четирите кандидатури за ръководител на законодателната власт – Росен Желязков от ГЕРБ, Никола Минчев от “Продължаваме смяната ”, Петър Петров от “Възраждане ” и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

В тази обстановка Народното събрание не може да стартира естествена работа. Председателстващият съвещанието Вежди Рашидов употребява законова процедура и удължи времето за решение и в четвъртък, когато депутатите ще се съберат още веднъж и ще гласоподават.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР