ГЕРБ поставя важно условия за ротацията Правителството трябва да подаде

...
ГЕРБ поставя важно условия за ротацията Правителството трябва да подаде
Коментари Харесай

Бомба от Индия! Председателят на НС обяви кога кабинетът ще подаде оставка

ГЕРБ слага значимо условия за ротацията

Правителството би трябвало да подаде оставка при ротацията и рулетката с мандатите да се повтори. Това съобщи пред публицисти в Индия ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той напомни, че както към този момент е ясно, отпред на кабинета за идващите 9 месеца ще бъде ГЕРБ.

" Ако не е мандата на ГЕРБ, значи няма ротация ", безапелационен бе Росен Желязков в отговор на въпроса дали ПП-ДБ са се съгласили а този вид.

" Ротацията ще се извърши при следната процедура: на 6 март министър председателят Николай Денков подава оставката на цялото държавно управление, което се гласоподава от Народното събрание. Тогава се завърта парламентарната
рулетка и президентът стартира съвещания с всички парламентарно показани партии. След приключването им президентът връчва мандат на излъчен претендент за министър председател от първата политическа мощ. Това ще бъде Мария Габриел от ГЕРБ, както изрично е заявявал Бойко Борисов до момента ", съобщи Желязков, съобщи кореспондентът на БЛИЦ от Индия.

" Ако се съблюдава бързата процедура, още на 15 март може да има ново държавно управление. Песимистичният вид е - края на март ", посочи Желязков. В отговор на въпроси за идната парламентарна сесия Росен Желязков акцентира, че следва динамична и сериозна законодателна работа.

От epicenter.bg пък настояват, че ще има много рокади в държавното управление, а сигурни пасажери са министрите на опазването на здравето, на спорта, на стопанската система. При ротацията мощната фигура от ПП-ДБ ще остане Асен Василев, който ще бъде повдигнат до вицепремиер, запазвайки и креслото си на финансов министър.

Премиерът Денков ще се върне в просветното министерство. Той имал аспирации да бъде и вицепремиер по демографията, с цел да управлява финансовите потоци от Европейски Съюз, които тази година ще дойдат по това направление. Не е несъмнено обаче, дали ГЕРБ и Движение за права и свободи ще се съгласят да удовлетворят упоритостите на учения. На 18 януари потегля процедурата за избор на конституционни съдии от квотата на Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР